Drikke
Gled deg til påskeølet

Gled deg til påskeølet

Aase E. Jacobsen
04 Mars 2015 - 12:00

Aase E. Jacobsen

Det er Kinn som leverer det beste påskeølet, men det er som vanlig mange andre gode øl blant basisnyhetene. Blant annet et vellagret kriek – altså kirsebærsurøl. Og selvsagt ytterligere påfyll i IPA-hylla selv om det nå handler mer om avarter av IPA som white og red.
 
I påskesekken kan du også putte en supergod 16 år gammel Lagavulin, for den er nå å få i de hendige 2 dl-flaskene.
 
På vinsiden er det en del nyheter av interesse fra Etna-siden av Sicilia – kanskje den mest spennende delen av Italia akkurat nå.

Om smaken på Italia er dalende, er det flere gode alternativer fra andre områder, som en flott rød spanjol, Lafou El Sender 2012 og ikke minst østerrikske Schiefer Blaufränkisch Eisenberg 2013.
 
Rieslingnyheter kommer vi ikke utenom på denne tiden av året, men om du er litt trøtt av det, byr chilenske Maycas del Limari Reserva Especial Chardonnay 2013 på veldig god vinvaluta. Det gjør også portugisiske Américo Reserva Encruzado 2013.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mars 2015. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen bestillingsknapp i hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med november 2014 lages ikke de totale produktkatalogene. Kun digitale lanseringslister er tilgjengelig.
 
Apéritif gir deg her mulighet til å laste ned lanseringsoversiktene:
 
Tidligere lister finner du her.

Dette er de aller beste kjøpene


Dette er det absolutt beste rødvinskjøpet

 

Graci Etna Rosso 2012
89 poeng
vnr 90774 kr 199,90
Farge og duft: Klar rødbrun. En del jordsmonn, røyk og litt asfalt, moden rød frukt.
Smak: Fyldig, følger duften, god syre, god frukt, leskende karakter, sitter godt med fint fasthet og mye kryddervarme i finishen.
Bruksområde: Lam, rødt kjøtt, vilt.
Vurdering: En spennende vin som tåler 8 år. Meget godt kjøp.

 

Se hvordan resten av rødvinene gjør det


Denne hvitvinen er et fantastisk godt kjøp

 

Reichsgraf von Kesselstatt Graacher Riesling Trocken 2013
87 poeng
vnr 21080 kr 179,90
Farge og duft: Gulgrønn. Ung og frisk duft av grønne epler, mye sitrus, mineraler.
Smak: Fyldig med god frukt, fin syre, god munnfølelse, fin karakter, sitter godt med litt bitterhet i finishen.
Bruksområde: Retter med smørsaus.
Vurdering: En god og ung vin som tåler 8 år. Meget godt kjøp.

 

Se hvordan resten av de hvite, musserende og rosévinene gjør det


Slik blir påsken 2015 minneverdig

 

Kinn Påskeøl
90 poeng
vnr 20641 kr 92,90
Farge og duft: Gyllengul. Flott duft med god frukt, fint kornpreg, integrert humle.
Smak: Fyldig fruktig og god med fint skum, stor god munnfølelse, fin syre, sitter godt.
Bruksområde: Lam, lyst kjøtt, tørsteslukker.
Vurdering: Et veldig godt påskeøl. All grunn til å glede seg i år.

 

Se hvordan resten av ølnyhetene gjør det


Denne whiskyen bør du prøve

 

Lagavulin Single Malt 16 Years Old
92 poeng
vnr 4644 kr 199,90 (20cl)
Fage og duft: Gullgul. Intenst tjærepreg, men likevel elegant, kompleks.
Smak: Fyldig og rik, følger duften, flott syre, stor fasthet, veldig god lengde med masse tjære og røyk.
Bruksområde: Meditasjon.
Vurdering: En imponerende whisky.

 

Se hvordan resten av de øvrige nyhetene gjør det

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her