Test-artikkel

Redaksjonen
05 Januar 2005 - 15:49

Ingress:
 
Det er mye godt man kan fylle glassene med i juletiden. Gløgg og forskjellige versjoner av punsj er ekstra populære rundt jul. Hva med å servere noen nye likører til dine nærmeste?
 

 

 
 
Apéritifs tester av godt juledrikke
 
Brandy har flere kvaliteter enn det utviklingen i salgsstatistikken antyder. Vi har testet 21 varianter. [Les mer]
 
Kvaliteten på calvadosen som er i salg i Norge, er veldig høy. Alt fra de unge utgavene til de vellagrete bærer preg av godt håndverk. [Les mer]
 
Denne testen av i alt 25 ulike gin med styrke fra 37,5 til 55 prosent viser med all tydelighet at en virkelig god gin bør ha sine 40 +. [Les mer]
 
Etter å ha blindsmakt i alt 13 ulike anisbrennevin av typene ouzo, pastis, sambuca og absint, satt panelet igjen ikke bare med en frisk munnfølelse men også med et positivt inntrykk. Forbruket av denne typen brennevin er svært begrenset i Norge, til tross for kvaliteten. [Les mer]
 
En bitter om dagen er godt for magen, kan vi være enige i men det er ikke alle av de 15 bitterdrammene Apéritif har testet som først og fremst er medisin. Prøv en av testens vinnere og opplev en bitter erfaring. [Les mer]
 
Apéritif har testet en rekke cognacer gjennom årenes løp - se alle cognactestene her  [Les mer]
 
Apéritifs testpanel smaker seg gjennom en rekke øl i løpet av året, og her kan du se hvordan dine favoritter har gjort det. Her finner du blant annet årets store juleøltest.  [Les mer]
 
Artikler om brennevin og annet godt
Romen med den anonyme signaturen J. M. på etiketten er en av de mest komplekse og eksklusive som finnes. [Les mer]
 
Bedan, Diot Roux, Avrolles og Germaine sier deg kanskje ikke noe. Men dette er eplesorter som er viktige bestanddeler i calvadosen fra familiebedriften Boulard. Som har ikke mindre enn 35.000 epletrær. [Les mer]
 
Negroni er forbundet med like mange anekdoter som de fleste andre klassikere. Det som gjør den spesiell er imidlertid innholdet av både rød vermouth og Campari. [Les mer]
 
Det eldste av armagnachusene, Castarède, er fremdeles på private hender og gjør sitt for å holde tradisjonene i hevd - også når det gjelder gamle klenodier på flaske. [Les mer]
 
Med Sagatiba Pura er det en gang for alle satt sluttstrek for å bruke rom i caipirinha. Denne cachaçaen er nemlig så ren at den utfordrer rom også på hjemmebane. [Les mer]
 
Da produksjonsmonopolet for brennevin i Norge ble fjernet sommeren 2005, var det flere som signaliserte at de skulle bygge destilleri. En av disse er en eplebonde fra Lier med sans for eplebrennevin med normannisk stil. [Les mer]
 
Den engelske dronningmoren var etter sigende en ginelsker av rang, og dagen ble gjerne avsluttet med en gin tonic. Om det var Bombay Sapphire som var den utvalgte vet vi ikke, men uansett burde den ha vært på menyen. Her skal du få vite hvorfor. [Les mer]
 
Tanqueray gir med sitt høye innhold av einebæruttrekk og sine ekstra alkoholprosenter et av de mest klassiske ginuttrykkene. For mange en selvfølge til gin & tonic. [Les mer]
 
Så løfter vi våre begre, og ønsker hverandre en riktig god jul. Akkurat som tidligere år. I vikingtiden skålte man i øl, og ønsket ikke bare god jul, men også fred. En god skikk som også bør etterfølges i vår tid. [Les mer]
 
En Underberg vil nok for alltid være synonymt med den lille flasken i gråpapir hvis innhold nytes for å få fart på fordøyelsen. [Les mer]
 

Relevante seksjoner hos Apéritif
• Apéritif Pollisten
• Apéritif Bartender
• Apéritif - Min Bartender
• Apéritif - Tester

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her