Tertnes Kro blir kinarestaurant

Populære og tradisjonsike Tertnes Kro i Bergen åpner igjen. Denne gang som kinarestaurant.
Redaksjonen
18 August 2008 - 09:00

Tertnes Kro er kjent for de aller fleste bergensere. Etter 26 år med tradisjonell norsk hverdagskost, er det nå klart for den største endringen i kroens historie.
 
I midten av oktober er det nemlig tid for nyåpning, og da er kroen blitt bydelens største kinarestaurant.
 
- Vi vil holde miljøet trivelig, og håper mange vil bli glad i den tradisjonelle kinesiske maten vi serverer, sier Chun Ming Choi og kona Jian Min Li, som skal drive den nye restauranten.
 
Torsdag fortsatt hellig
En dag som i flerfoldige år har vært spesiell for vestlendinger, er torsdag. Da er det raspeballdag. Dette er en tradisjon Tertnes kro har vært trofaste mot, og hver torsdag har lokalene vært fulle av raspeballglade gjester. Og slik skal det fortsette.
 
- Jeg har lært om norsk tradisjonsmat hos en kokk på Maria Kjøkken, og vi fortsetter å servere raspeballer på torsdager, sier kokk og sjef Chun Ming Choi til Åsane Tidende.
 
Lang erfaring
Omlag hundre spennende retter fra kina skal stå på menyen, og Chun Ming Choi har lang erfaring som kjøkkensjef. I 15 år har han vært sjef på den populære restauranten Yang Tse Kiang på Torget i Bergen. Til sammen har han 25 års erfaring med tradisjonell kinesisk kokkekunst.
 
- Vi valgte Åsane fordi vi tror det er behov for en kinarestaurant til her. Det er svært mange innbyggere, og et marked for restaurantdrift, sier Jian Min Li.
 
Miljøet på Tertnes China Restaurant vil bli preget av klassisk kinesisk kultur.
 
Vil ha alkohol
Ekteparet kommer fra Hong Kong, og i hjembyen eide Jian Min Li en velkjent restaurant. Etter at Tertnes China Restaurant åpner i oktober, vil hun ta en litt annen rolle.
 
- Jeg kommer til å stå for serveringen av mat og drikke. Vi håper det blir mye å gjøre, og det er vi forberedt på. Hos oss skal servicen være god, slik den har vært her på Tertnes Kro, sier hun.
 
Tertnes kro har aldri hatt alkoholservering, men dette ønsker ekteparet å gjøre noe med.
 
- Vi kommer til å søke om servering av øl og vin, slik at gjestene kan få den drikken de vil ha til maten. Brennevinservering ser vi ikke noe behov for, sier Jian Min Li. Dermed kan kinarestauranten bli det tredje stedet i Åsane med alkoholservering.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her