Filip AugustBendi er en av i alt 24 kandidater som slåss om tittelen verdens beste kokk, i konkurransen som tradisjonen tro finner sted i Lyon.
Bocuse d’Or er perfeksjonisme på det høyeste plan. Den norske kokken har forberedt seg grundig siden han ble Årets kokk i oktober 2021 (som kvalifiserer for Bocuse-deltakelse). Forberedelsene har vært både mentalt og teknisk med finpussing gang på gang for de minste detaljer. For i en slik konkurranse er det små marginer, og mikrodetaljene som avgjør.
Han vant bronsemedalje i Bocuse d’Or Europa i mars i fjor, men nå går altså han og hans team for gull.
Det er litt av en gjeng Filip August Bendi har med seg: Coach er Christopher W. Davidsen, sølvvinner fra 2016 og commis er 21 år gamle Leon Haarberg Nilsen. Selv var Filip August Bendi commis for Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or Europe 2010 (sølv) og verdensfinalen i 2011 (bronse).
Gode råd har han nok også fått fra og Sven Erik Renaa, tidligere deltaker i Bocuse han også, men i år er han Norges representant i dommerpanelet som styreleder for det norske Bocuse-akademiet og president for Team Norway.
Selv har Filip August Bendi lang erfaring som kokk før han dedikerte seg fullt og helt for Bocuse-gjerningen: Noma i København, Matbaren i Stockholm, Daniel i New York, NB Sørensen Annen Etage i Stavanger og sist kreativ utvikler ved Thon Hotels i Oslo.
Det du får se Team Norway gjøre på mandag er å jobbe med en 3-retters barnemeny basert på squash fram til kl 12.55 og parallelt forberede en fatrett basert breiflabb, blåskjell og kamskjell.