vinkart
Sveriges beste vinkjeller er i Växjö
Foto: (Åke Lindstedt)

Sveriges beste vinkjeller er i Växjö

PM & Vänner får Wine Spectator Grand Award for sin vinkjeller som inneholder flere enn 4200 ulike viner.
Aase E. Jacobsen
13 Juli 2017 - 12:49

PM & Vänner i Växjö er den første restauranten i Sverige og nummer to i Norden etter Geranium i København, som mottar Grand Award som er den aller gjeveste av det amerikanske magasinet Wine Spectators priser.

Den svenske restauranten kjent for sitt vinfokus er en av fem nye restauranter som kvalifiserer til prisen. I alt 89 restauranter på verdensbasis kan smykke seg med Grand Award. Og bare to av dem finnes i Norden. 

Grand Award illustreres med Tre Glass, tilsvarende Michelin-guidens tre stjerner, og det betyr at restauranten anses å være «verdt en egen reise».

− Jeg er begeistret, rørt og veldig stolt. Vår ambisjon har vært å skape en av verdens beste vinrestauranter. Dette er en anerkjennelse av at vi har kommet dit, sier Per Bengtsson, kreativ leder og gastronomisk ansvarlig og legger til:

− Dette er et resultat av et godt teamarbeid, men jeg vil fremheve vår sjefssommelier Rubén Sanz Ramiro, sommelier-verdensmester Andreas Larsson og vår administrerende direktør Anders Lauring, som er spesielt viktige for denne suksessen. Vi på PM & Vänner gleder oss til å fortsette å tilby både gamle og nye gjester fra hele verden en unik mat- og vinopplevelse.

Maten signert Anders Lauring og hans team har en Michelin-stjerne.

 

Vinkjelleren ble etablert i 2006 og har siden den gang nådd 4200 ulike vinmerker. Det betyr at du kan få tak i alt fra de aller mest ettertraktete flaskene som Domaine Romanee-Conti til rimelige, men ytterst velvalgte flasker. Selve kjelleren er en drøm for enhver HMS-ansvarlig siden flaskene ligger på uttrekkbare hyller.

PM & Vänner er et gastrohotell i hjertet av Småland med 74 rom og suiter, takterrasse med bar, svømmebasseng, treningsrom, møtefasiliteter og tre restauranter. Restauranten er belønnet med en stjerne i Michelin-guiden. Den ligger på 19. plass over Nordens beste restauranter i White Guide og får 37 av 40 poeng for maten.

Växjö ligger i Småland, i den sørlige delen av Sverige med ca. 90 000 innbyggere, omgitt av innsjøer, skog og enger. Det er kjent for sine kulinariske tilbud, stort som smått, og for sitt rike utvalg av lokalt dyrket og økologiske råvarer. Växjö ligger ca. seks timer med bil fra Østlandet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her