Svensk vin på vei opp

Lauri Pappinen dyrker vin på Gotland og er overrasket over kvaliteten på svensk vin.
Redaksjonen
28 Mars 2007 - 15:49

Sverige er kanskje ikke kjent for sine vinhus. Men nylig var det årsmøte i Svenska Vinodlare med blindsmaking av 40 viner.

- Jeg er faktisk litt overrasket over at kvaliteten er såpass bra, sier Lauri Pappinen. Han er vindyrker på Gotland og en slags frontfigur i det svenske vindyrkermiljøet.

For det finnes faktisk et slikt, selv om det fortsatt er ganske lite.

Imponert
Lauri Pappinen holder til på Gute Vingård og er imponert over svensk vin, skriver WOW News.

I forbindelse med årsmøtet passet Svenska Vinodlare på å ha en blindsmaking av sine egne viner. Alle vinene var produsert i Sverige.
 
Vinene ble testet av en gruppe uavhengige smakere og flere av vinene fikk meget god karakter.

Blant de beste ble Rondo prestige 2004 fra Bies i Halland og Solaris unoaked 2006 fra Kullabygdens i Höganäs.
 
Rett under disse havnet Rondo 2006 fra Halls Huk på Gotland og Lukase Rondo 2005, Lukase Rondo 2004 og Båtels 2005. De tre siste er fra Lauri Pappinens Gute Vin i Hablingbo på Gotland.

Spennende fremtid
- Svensk vin har helt klart en spennende fremtid, slår Pappinen fast etter prøvingen.

Foreningen Svenska Vinodlare har i dag 24 medlemmar. Alle vingårdene ligger i det sydlige Sverige. Det finnes ett unntak, nemlig vingården Terreno som ligger i Toscana.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Ukens drink

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan

Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her