Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Valdivia Fino Extra Dry (48877) (for 50 cl) er nemlig en usedvanlig raffinert og knusktørr fino sherry. Med sitt forfriskende eple- og sitruspreg samt svært gode syre er den en drøm til et bugnende skalldyrbord.
Perfekt til velfylt krabbe, spesielt når den får følge av alioli, men også all annen sjømat som krever en hvitvin med karakter.
Mens andre sherryprodusenter av logistikkgrunner flytter ut at det trange bysenteret, velger altså Valdivia å bli. Vinturisme er en av årsakene, nærheten til den spanske rideskolen sørger for rikt tilfang av besøkende.
Hvilket ikke bare den tørre finoen, men også amontilladoen er et godt bevis på. 250 hektar beliggende 3 mil nordøst for byen Jerez i det såkalte Jerez Superior, altså den delen av regionen som har høyest kalkinnhold i jordsmonnet (albariza), gir nok materiale å velge mellom til Valdivias brede portefølje av sherryer.
Pr i dag er lageret på hele 3,6 mill. liter, og omfatter mye vellagret sherry siden de mange soleraene som stammer fra slutten av 1800-tallet, ble overtatt ved oppkjøpet.
Vår tørre fino er med en gjennomsnittlig alder på 6 år dermed en blanding av både kjøpt og egenprodusert.