Større og dyrere vinbøker

Større og dyrere vinbøker

Nå nærmer vinbøker seg tusenlappen hos utenlandske nettbokhandler.
Aase E. Jacobsen
17 August 2012 - 16:47

Det er særlig nordmannen Ole Martin Skilleås sin Aesthethics of Wine og Jancis Robinsons Wine Grapes som får gjennomsnittsprisen på vinlitteraturen til å øke. Den førstnevnte som Skilleås har skrevet sammen med Douglas Burnham kom direkte på engelsk på forlaget Wiley-Blackwell koster hos Amazon 70 pund (660 NOK) og har «bare» 241 sider.

Et must

Så presenterer den også forskningsresultater og analyser i regi av de to forfatterne. Skilleås er for øvrig professor for Institutt for filosofi og førstesemesterstudier ved Universitetet i Oslo. Boken har derfor en filosofisk tilnærming, men på en tilgjengelig måte også for «normalt» vininteresserte.

Mengden vinstoff for pengene er større i Robinsons siste med sine 1280 sider for 120 pund (1125 NOK). Den tar for seg i alt 1368 druetyper, både hva gjelder smaksprofil og historie samt hvilke produsenter som utmerker seg i bruken av dem. Boken er for øvrig en grandios oppdatering og utvidelse av «klassikeren» Jancis Robinson's Guide to Wine Grapes by Jancis Robinson fra 1996 - og det mest omfattende verket publisert noensinne i sin kategori. Den er derfor et must for alle som er litt mer enn middels interessert i vin, og spesielt de som har en ekstra hang til å vite alt om ampelografi (læren om vinplanter og vindruer). Boken lanseres imidlertid først 25. oktober.

Som kjent er det ikke moms på bøker - ei heller fra utlandet. Og fra Amazon i England får du kjøpt dem vesentlig rimeligere samt fri frakt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her