Stordalens «æresmaster» var ulovlig

Stordalens «æresmaster» var ulovlig

Hedersbevinsingen fra Norges Hotellhøgskole er ikke en godkjent akademisk grad.
29 April 2013 - 12:19

I forrige uke ble det kjent at Petter Stordalen i 2002 fikk ble tildelt graden «æresmaster» av Norges Hotellhøgskole (NHS) ved Universitetet i Stavanger.

Stordalen er en av åtte som har mottatt en æresmaster fra hotellhøgskolen, ifølge Studentmediene i Stavanger.
Graden skal ha blitt delt ut til dem som har vist spesiell faglig dyktighet og ledertalent ved å utmerke seg som særlig fremragende innen reiselivsbransjen.

LES OGSÅ: Stenger minibaren for godt

«Æresmaster» finnes imidlertid ikke som akademisk grad, høgskolen har heller ikke hjemmel for å dele ut en slik grad. Truls Engstrøm ved NHS sier til Dagbladet at skolen har avsluttet ordningen.

– Æresmastere har aldri vært en akademisk grad. NHS vil framover vise heder og ære til personer skolen setter høyt gjennom sine hedersprisutdelinger, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Norges hotellkonge synes det er bra at de nå rydder opp i dette.

– Er ikke graden godkjent, synes jeg den skal avsluttes. Så kan de heller finne en annen måte å hedre og ære de som har gjort det bra, sier Stordalen.

– Det er bra at jeg ikke har brukt den til å søke jobber!

LES OGSÅ: Ikea åpner hotellkjede

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her