Stor fest med Rose's

Bli med og vinn tur til København og kanskje representerer du Norge i den europeiske finalen.
Redaksjonen
07 August 2009 - 11:35

Gjennom seks delfinaler i seks av de største norske byene kåres en regionsvinner i hver by. De seks regionvinnere deltar deretter i den norske finalen i Rose's Cup. Den arrangeres i Oslo 24. september. De tre beste i den norske finalen vinner en tur til den europeiske Rose's Cup-finalen, i København på nyåret.

Fest for barbransjen
Rose's Cup blir en fest for hele barbransjen i respektive byer, sier Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen og fortsetter:

- Det blir en formell konkurranse i en uformell setting. Det er for eksempel fullt mulig for bartendere å melde seg på ved ankomst. Er kreativiteten og dyktigheten til stede, kan du nå virkelig langt! Det å vinne Roses Cup lokalt, gå videre til den norske finalen, for så å få representere Norge i den europeiske finalen er noe som gjør seg godt på en ambisiøs bartenders CV, sier han.

- Roses har en lang og begivenhetsrik historie, som gjør dette merkenavnet helt spesielt, sier Haugberg.

Sikret helsen
- Midt på 1800-tallet lovfestet det britiske parlamentet at alle skip i marinen skulle ha tilgang til limejuice om bord. Det tilførte c-vitaminer, og sikret helsen til mannskapet. Familien Rose drev et skipshandlerfirma, og så umiddelbart et potensial. De immigrerte til limens hjemsted Karibien, og utviklet Roses Lime. I løpet av noen få år ble det lovpålagt at alle britiske sjøfarende skulle få en daglig rasjon Roses Lime.

Roses Cup arrangeres følgende datoer og steder:
o Bar Etoile (Oslo) - Søndag 6/9
o Bakgården (Kristiansand) - Tirsdag 8/9
o Banco Rotto (Bergen) - Søndag 13/9
o Crash (Trondheim) - Mandag 14/9
o Gründer (Tromsø) - Tirsdag 15/9
o Taket Nattklubb (Stavanger) - Søndag 20/9
o Bar Etoile (Norsk Finale) - Søndag 27/9

Kriteriene
Deltakerne i Rose's Cup fyller ved oppmøte ut et skjema med personalia, samt beskrivelse av den longdrink, cocktail eller shot du ønsker å delta med i konkurransen. Beskrivelsen skal inneholde valg av glass, ingredienser og garnityr, mengdebetegnelse samt utførelse.
Under vurderingen vil juryen bedømme resultatet etter følgende kriterier:
o Teknisk utførelse 25 prosent
o Smak 25 prosent
o Lukt 15 prosent
o Utseende 15 prosent
o Helhetsinntrykk 20 prosent

Juryen
Juryen i Rose's Cup består av Steinar Jensen, fra Liquid Engineers, en representant fra utestedet som arrangerer delfinalen, samt en representant fra Rose's Norge.

Påmelding
Deltakerne kan melde seg på direkte ved ankomst, eller på mail til FIXME: Link format not implemented: <link>roses@haugen-gruppen.no.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her