Stikker fra regningen

På uterestauranten til Hall Toll i Stavanger må gjestene nå gjøre opp regningen før maten kommer på bordet.
Redaksjonen
06 Juni 2008 - 10:00

- Mange stakk av fra regningen. Derfor måtte vi gjøre noe, sier daglig leder Knut-Espen Misje på Hall Toll.
 
Nå tar servitøren opp bestilling ved bordet, kommer tilbake med drikkevarene og har samtidig med seg betalingsterminalen. Regningen må gjøres opp før maten blir servert.
 
Oppfordres til tipsing
Gjestene slår selv inn totalbeløpet, og oppfordres dermed til å gi drinks til servitøren. Før de har fått noe inntrykk av servicen, og før de har spist så mye som en bit av maten.
 
- Det sentrale for oss er at gjestene faktisk betaler for det de blir servert. Vårt inntrykk er at folk oppfører seg anderledes når de spiser og drikker utendørs, og at de oftere dropper betalingen enn i restauranten inne. Dette skjer særlig når det blir mye trøkk, og mange folk å holde styr på for oss, sier Knut-Espen Misje til aftenbladet.no.
 
Samme prinsipp
Restaurant Mexico på Skagenkaien har innført forhåndsbetaling for uteserveringen. Også her har mange gjester tidligere lurt seg unna før de hadde betalt.
 
Også på Hansen Hjørnet må gjestene betale direkte eller gi fra seg betalingskortet før de får mat og drikke.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mens vi venter på at kulda tar skikkelig tak, er langhe nebbiolo den perfekte rødvinen
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mens vi venter på at kulda tar skikkelig tak, er langhe nebbiolo den perfekte rødvinen
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pastarett som denne setter spor
Dagens rett
Pasta puttanesca

En pastarett som denne setter spor

En av de enkleste pastarettene i det italienske kjøkkenet er også en av de mest smaksrike. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her