Sterkt norsk kort i helgens VM

Det er en selvsikker og spent Peter Sandqvist som skal forsvare Norges ære i helgens VM i østersåpning.
Redaksjonen
21 September 2010 - 17:00

Den lille byen Galway på vestkysten av Irland blir satt på holdet denne helgen i det verdens beste østersåpnere møtes til dyst i verdensmesterskapet som arrangeres under den 56. Galway International Oyster Festival.

Det er den 41 år gamle kjøkkensjefen fra Dr. Holms på Geilo, Peter Sandqvist, som skal forsvare Norges gode resultater i tidligere mesterskap.

Hardtrening før VM
Etter seieren i årets Norgesmesterskap i juni i år, har Sandqvist så visst ikke ligget på latsiden.

- Jeg har trent en god del styrke i sommer for å være forberedt på de irske flatøstersene. De er mye hardere å få opp enn de norske så det krever mer underarmsstyrke å få dem opp, sier Sandqvist til Apéritif.

- Teknikken synes jeg at jeg har god kontroll på, men det er styrken og utholdenheten som gjerne gjør den lille forskjellen, og der er jeg bedre rustet i år. I tillegg har jeg åpnet østers gjennom hele sommeren for å holde meg skjerpet foran konkurransen.

Tøff motstand
Det er ingen hvem som helst Norgesmesteren skal kjempe mot i Galway, for både regjerende Nordisk mester Simon Tønsager fra Danmark, og svenskenes håp og mester, Johan Malm, er å finne blant deltakerne.

- Jeg har slått både Johan og Simon i konkurranser tidligere, så det vil jo bare si at jeg har en god sjanse på verdensmestertittelen.
 
- Akkurat nå er jeg veldig avslappet i forhold til konkurransen og bare gleder meg. Det er et godt tegn, for hvis jeg er nervøs i dagene før konkurranser har det ikke alltid gått like bra. Det er først de siste timene før man skal i ilden at litt nervøsitet hjelper sier Sandqvist videre.

I dag finner årets irske mesterskap sted, og irene må nok finne seg i å være blant storfavorittene til årets tittel med regjerende europamester Stephan Nolan, og tidligere verdensmester Michael Moran blant deltakerne.
Vi ønsker Peter lykke til i Galway!

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her