Stengte hotellfløy

Radisson SAS på Gardermoen har stengt en hotellfløy på grunn av finanskrisen.
Redaksjonen
13 Mars 2009 - 13:00

Årsaken er at antall flypassasjerer over Gardermoen gikk ned med 13 prosent fra februar i fjor til februar i år.
 
Færre reisende betyr færre hotellgjester. Økonomikrisen har for alvor tatt tak i hotellene rundt flyplassen.
 
Kjenner krisen
- Vi kjenner krisen på kroppen, sier hotelldirektør Jørgen Ljunggren til Eidsvoll og Ullensaker Blad.
 
Ljunggren vil ikke ut med hvor mange senger som står tomme i den avstengte fløyen, men han liker ikke situasjonen.
 
- Vi ser kontinuerlig på bemanningen. Selv om vi ikke har sagt opp ansatte, har vi i dag 30 færre stillinger enn for ett år siden, sier Ljunggren.
 
Nedgang
Også ved Clarion Hotell Oslo Airport merkes nedgangen.
 
- Selv om vi ikke merker nedgangen så godt som et rent hotell for forretningsreisende, har vi notert en overnattingsnedgang. Særlig midt i uken, sier direktør Raiko Mink.
 
- Vi har visst at nedgangen kom til å komme og har tilpasset driften etter det, blant annet ved å vurdere nyansettelser når noen har sluttet, sier Mink.
 
Føre var
- Vi er forsiktige med å ansatte nye når noen slutter. Vi ønsker å være føre var og forsøker fortrinnsvis omplasseringer, sier hotelldirektør Kjell Nordbø ved Quality Airport Hotel.
 
- Vi merker at markedet er mer avventende, men det er vanskelig å komme med noen eksakte tall for nedgangen, sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her