Stengt på flekken i Fredrikstad

Graverende feil på 15 av 19 utesteder i Sarpsborg og Fredrikstad var det nedslående resultatet av en kontroll lørdag kveld og natt.
Redaksjonen
23 November 2009 - 11:50

Skjenkemyndighetene i Fredrikstad og Sarpsborg i samarbeid med tjenestemenn fra politiet, Tollvesenet, Mattilsynet, kommunene, NAV og brannvesenet besøkte hele 19 utsteder i de to byene. 13 i Fredrikstad og seks i Sarpsborg.

Nedslående
Et skjenkested i Fredrikstad ble stengt umiddelbart for graverende brudd på brannloven.
Mattilsynet avdekket flere forhold. Noen av dem var så alvorlige at en restaurant og flere kjøkken i Fredrikstad ble besluttet stengt på flekken.

Ved 15 av de 19 stedene ble det avdekket kritikkverdige forhold, som skjenkestedkontrollen kommer til å følge opp, går det fram av en pressemelding fra Østfold politidistrikt i natt.
I Sarpsborg ble ingen steder stengt i natt, men brannvesenet avdekket alvorlige brudd på reglene om rømningsvei på to av de seks kontrollerte skjenkestedene.

Brudd på utlendingsloven
Og på tross av bare seks utesteder som ble gått etter i sømmene, har kontrollmyndighetene både dårlig renhold og vedlikehold, avgiftunndragelse og brudd på utlendingsloven på notatblokka etter nattens kontroll. Det melder Dagbladet.no.

I tillegg til stengte dører i Fredrikstad og flere tilfeller av dårlig hygiene, vil også ett av de 13 kontrollerte stedene bli anmeldt for brudd på alkoholloven.

Blir definitivt gjentatt
Nattens storaksjon var ikke tilfeldig. - Vi har gjort en del erfaringer de siste årene. Vi synes aksjonen var vellykket, og den vil definitivt bli gjentatt, sier politioverbetjent Øyvind Nilsen ved Fredrikstad politistasjon.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her