Staselig visitt

Rene Redzepi fra Noma i København var på Gastronomisk Institutt i Stavanger nylig. Der formidlet han noe av sin kunnskap og filosofi for kjøkkensjefer i regionen.
Redaksjonen
30 November 2007 - 17:00

Noma regnes som en av de mest fremtredende restaurantene i Norden. Noma har nemlig en bevisst og kompromissløs holdning til bruk av råvarer fra de nordiske land. Restauranten har i år fått sin andre stjerne i Guide Michelin. Redzepi ble assistert av sin dyktige kokk Torsten Vildgård og flere av kokkene på GI.
 
Gjestespill
Det var Gladmat som stod bak gjestespillet. I den anledning var restaurantene som deltar i prosjektet Med matfylket på menyen invitert. Det var i alt 17 bedrifter.
 
Hovedessensen i dette prosjektet er å bli mer bevisste brukere av lokale og norske råvarer i den daglige menyplanleggingen og matlagingen.
 
Her er menyen:
Menyen som ble presentert var:
• Marinerte Skagerak-reker med fennikelsaft, fløte og dill.
• Knivskjell med persillegele og pepperrotsnø.
• Sjøkreps og østers med tang.
• Kongekrabbe med kokte purreløk rullet i aske av høy, med blåskjellskum.
• Filet av reinsdyr med umodne hyllebær, melkesnerk og grillede skorsonnerrøtter.
• Dansk øllebrød med sorbet av den islandske osten skyr.
Foto: Anders Hellegaard, Gastronomisk Institutt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget
Ukens kake
Sjokoladekake med ganache

Denne festkaken som smaker skikkelig proft, er faktisk svært lettlaget

Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagssnacksen blir knapt bedre enn med dette
Dagens rett

Fredagssnacksen blir knapt bedre enn med dette

Lettlaget om du bruker fryste skjell, men like god om du damper skjellene først og gratinerer dem raskt etterpå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her