Dagens rett

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Gjør som mesterkokken, spis salat

Gjør som mesterkokken, spis salat

Når den kjente kokken Bent Stiansen lager salat til middag, er det ikke bare grønne blader. Her har du oppskriften på hans favorittsalat.
16 November 2022 - 00:05

«Ekte menn spiser ikke salat»,  er det noen som innbiller seg. La det herved være motbevist. Spinatblader med stekt flesk og valnøtter er «innafor» for de fleste. Bare spør mesterkokk Bent Stiansen, for dette er en av hans favoritter. Oppskriften er hentet fra kokeboken Alene hjemme som kom ut i 2012. Den var finalist i Beste norske kokebok det året, en konkurranse han for øvrig vant i 2008. 

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Fremgangsmåte

  1. Start med å vaske spinaten. Vanligvis får du kjøpt ferdig vasket baby-/bladspinat i poser i butikken. Den er vasket og klar for bruk, men en rask dukkert i kaldt vann skader ikke.
  2. Sving spinaten i salatsentrifugen rett før servering. Har du spinat i løs vekt må den vaskes i 2−3 vann for å få vekk sand og jord.
  3. Grovhakk valnøttene. Varm en stekepanne og ha i sukker. La det smelte og bli lysebrunt. Ha nøttene i pannen og stek dem på svak varme i 3 minutter til de blir lysebrune. Avkjøl på et bakepapirark.
  4. Vask pannen og sett den på platen igjen. Del flesket i 1 cm strimler og stek i solsikkeolje på middels varme til flesket er sprøtt og gyllent. Ta flesket ut av pannen og legg det på kjøkkenpapir slik at fettet suges vekk.
  5. Skjær eplet i skiver og så i strimler.
  6. Lag fløtedressingen ved å vispe fløten i en bolle i 2-3 minutter til den begynner å tykne litt. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper og hell over salaten. Spis med brød til.

Tips: Har du ikke flesk, kan du bruke bacon eller skinke. Stekt kyllingkjøtt går også fint. 

Eple kan byttes ut med pære eller mango. Spinat kan byttes ut med hjertebladsalat.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bent Stiansen, kokeboken Alene hjemme

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her