«Ekte menn spiser ikke salat», er det noen som innbiller seg. La det herved være motbevist. Spinatblader med stekt flesk og valnøtter er «innafor» for de fleste. Bare spør mesterkokk Bent Stiansen, for dette er en av hans favoritter. Oppskriften er hentet fra kokeboken Alene hjemme som kom ut i 2012. Den var finalist i Beste norske kokebok det året, en konkurranse han for øvrig vant i 2008.
Dagens rett
Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing
Gjør som mesterkokken, spis salat
Når den kjente kokken Bent Stiansen lager salat til middag, er det ikke bare grønne blader. Her har du oppskriften på hans favorittsalat.
16 November 2022 - 00:05
Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing
Fremgangsmåte
- Start med å vaske spinaten. Vanligvis får du kjøpt ferdig vasket baby-/bladspinat i poser i butikken. Den er vasket og klar for bruk, men en rask dukkert i kaldt vann skader ikke.
- Sving spinaten i salatsentrifugen rett før servering. Har du spinat i løs vekt må den vaskes i 2−3 vann for å få vekk sand og jord.
- Grovhakk valnøttene. Varm en stekepanne og ha i sukker. La det smelte og bli lysebrunt. Ha nøttene i pannen og stek dem på svak varme i 3 minutter til de blir lysebrune. Avkjøl på et bakepapirark.
- Vask pannen og sett den på platen igjen. Del flesket i 1 cm strimler og stek i solsikkeolje på middels varme til flesket er sprøtt og gyllent. Ta flesket ut av pannen og legg det på kjøkkenpapir slik at fettet suges vekk.
- Skjær eplet i skiver og så i strimler.
- Lag fløtedressingen ved å vispe fløten i en bolle i 2-3 minutter til den begynner å tykne litt. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper og hell over salaten. Spis med brød til.
Tips: Har du ikke flesk, kan du bruke bacon eller skinke. Stekt kyllingkjøtt går også fint.
Eple kan byttes ut med pære eller mango. Spinat kan byttes ut med hjertebladsalat.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå