Spennende smaking av mat og portvin i kombinasjon

Apéritif og Restaurant D'Artagnan inviterer til en opplevelse utenom det vanlige. Topp portvin og gourmetmat i skjønn foreninng, samt et morsomt foredrag om den portugisiske drikken serveres den 14. januar. Du er invitert og kan melde deg på her.
Redaksjonen
20 November 1998 - 17:21

Restaurant D'Artagnan er kjent for sitt meget gode kjøkken og fikk nylig glimrende omtale i Dagens Næringsliv. I samarbeid med Apéritif inviteres det nå til en opplevelse du ikke bør gå glipp av. En tre retters middag der du skal drikke portvin til samtlige retter. Både til Gåselever flan med portvinsgelé og ruccolasalat så vel som til Pepperstek av okse indrefilet med dijon-sennepsaus og potetsufflé.

             Her kan du smake både
                 spnnende mat og drikke.
 
Vi har valgt å bruke portvin fra Niepoort Vinhos sa. Denne produsenten gikk til topps i Apéritifs store test av portvin. Toppvinen skal du få smake allerede til første retten; Niepoort 20 years old Tawny. Og selvfølgelig står et spennende og lærerikt foredrag om portvin på menyen. Nederst på siden finner du et påmeldingsskjema. Send påmeldingen snarest mulig. Vi har kun 40 plasser til rådighet til begivenheten som altså finner sted torsdag 14.januar 1999, klokken 19.30 i Restaurant D'Artagnan, Øvre Slottsgate 16 i Oslo. Prisen er kroner 595 pr person.
 
Meny
Niepoort 20 years old Tawny
Tawny er betegnelse for en stil portvin, som må ha ligget på fat i minimum 6 år. Niepoort lagrer som regel sine Tawny portviner lenger. Dette er en spennende kombinasjon til Gåselever flan med portvinsgelé og ruccolasalat.
 
Niepoort Late Bottled Vintage 1994
Late Bottled Vintage er en portvin i samme klasse som Vintage. Men i motsetning til Vintage tappes LBV på flaske etter 4 til 6 år på fat, uten å bli filtrert. Dette er en annerledes kombinasjon til Pepperstek av okse indrefilet med dijon-sennepsaus og potetsufflé
 
Niepoort Colheita 1979
For å få betegnelsen Colheita, må vinen være lagret på fat i minimum syv år, i de aller fleste tilfeller lagres den mye lenger. Spennende å smake sammen med: Creme Brulé.
 
Niepoort Vinhos sa
Den unge Dirk van der Niepoort har nå tatt over driften av huset Niepoort. Niepoort, som er av nederlandsk opprinnelse, er kjent for å være et av de absolutt beste portvinshusene, men har aldri gjort seg bemerket blant de store reklameskiltene. Det er flere grunner til det, blant annet at det ikke har hatt meget store mengder å selge, og at husets filosofi innebærer at det er kvaliteten som avgjør produktet, ikke størrelsen på reklameskiltene. Og ikke minst at forbrukerne selv skal finne ut av dette. Niepoort er opptatt av eleganse og balanse, og for å beholde det originale smaksbildet i portvinene, filtreres ikke vinene.
 
Pris: Kr 595.- pr person, som selvfølgelig inkluderer topp portvin.
 
Vi har kun 40 plasser tilgjengelig, så være rask med påmeldingen. Den sender du her, mens betalingen sendes til Restaurant D'Artagnan, Øvre Slottsgate 16 i Oslo, bankgiro: 7014 05 22005.  Påmeldingen er bindene og avbud etter den 12. januar belastes med halv pris.
 
Alle felter i skjemaet må fylles ut.
 
Ditt navn
Antall
Postadresse
Poststed
Postnr.
Din e-post adresse:
Vil du motta mail fra Apéritif når noe nytt skjer på våre sider?
 

Har du spørsmål send en mail til Apéritif med portvin som subject

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her