Spa-hotell med Zen-vri

Om tre måneder åpner et spa-hotell med Zen-vri i Rømskog i Akershus.
Redaksjonen
07 Juli 2008 - 16:09

Hotellet skal hete Zen Resort & Spa.
 
Daglig leder Lisbeth Pettersen sier fremdriften går etter planen.
 
Bygget blir på 4 400 kvadratmeter og er altså basert på zen-filosofien, som i stor grad handler om meditasjon.
 
- Tenk å våkne til denne utsikten, eller sitte her og se kveldssolen gå ned, sier Pettersen.
 
Ikke billig
Men noe billig bygg blir det ikke. Budsjettet har blitt utvidet flere ganger.
 
- De første kalkylene lå på et bygg med 20 rom til 80 millioner. I dag er vi oppe i 40 rom til en pris av 140 millioner, etter at vi bestemte at vi også bygger en dojo. Men det er bevisste avgjørelser som ligger bak, sier hun.
 
Dojoen er en treningshall beregnet på bueskyting, østens kampsporter og meditasjon, der gulvet vil bestå av 5,5 centimeter tykke halmmatter.
 
15 ansatt
Så langt er 15 personer ansatt.
 
- Halvparten av disse er lokale. Men vi har fått de kompetansepersoner vi ønsker, både blant de lokale og de utenfra, sier Pettersen.
 
Hotellet skal dessuten bruke mange lokale underleverandører.
 
- Vi har inngått avtaler, blant annet om levering av bær, sopp og fisk til vårt økologiske kjøkken, sier Pettersen til Indre Akershus Blad.
 
Øde
Noe som gjør hotellet spesielt - bortsett fra filosofien - er at det ligger langt utenfor allfarvei.
 
- Det er likevel bare halvannen times kjøring fra Oslo og Gardermoen. I tillegg blir vi Norges grønneste spa-resort med full kildesortering og kompostering av matavfall. Vi ønsker ikke å bli en spa-maskin, men et unikt sted for avslapning, hvor du kan lære deg å få det godt med deg selv. Zen-filosofien, som hotellkonseptet bygger på, handler om å leve i nuet, å ta vare på oss selv og finne lykken ved å være menneske. Vi legger også opp til å være et grønt hotell med fokus på miljø og økologi i alle ledd, sier Pettersen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her