Spansk (røykt) paprikapulver har akkurat det lille kicket denne suppa trenger. Men chilipulver, dog i litt mindre mengder, gjør også nytten. Du kan gjøre suppa enda mer mettende ved å tilsette fisk (gjerne rester) eller annen sjømat.
Dagens rett
By på en riktig smaksrik spanskinspirert blåskjellsuppe
Den kan gjøres så hot du ønsker, men for å beholde den spanske viben, bør den ikke være for sterk.
Aase E. Jacobsen
01 August 2024 - 23:00
Blåskjellsuppe som i Spania
Fremgangsmåte
- Skrubb skjellene og fjern skjeggtrådene. Kast ødelagte skjell og de som ikke vil lukke seg.
- Ha skjellene i en stor kjele med hvitvin og 1,5 dl vann.
- Legg på lokk og la skjellene koke på sterk varme til de åpner seg, og kast de som er lukket.
- Ta opp skjellene og legg dem i en skål som settes til side.
- Når skjellene har blitt kalde, dekkes de til og settes på et kjølig sted til retten skal lages ferdig.
- Sil kraften gjennom et klede slik at alt rusk blir fjernet.
- Smelt smøret i den store kjelen og surr løk, purre, gulrot, tomat, hvitløk, paprika og selleri på sterk varme i 2-3 min.
- Skru ned varmen og la det putre i 3 min til.
- Ha i kraft, vann, kremfløte og urter og la det småkoke i 10 min.
- Ha i en blender og kjør til jevn masse.
- Fjern skjellene på blåskjellene, og legg dem i suppen.
- Smak evt til og server.
Tips: Du kan godt legge til biter av stekt fisk for å gjøre suppen ekstra mettende.
Vi byr på mange flere retterr med blåskje
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå