Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Foto: (Park29)

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
03 Mai 2024 - 09:00

Park29, den eldste trevillaen i Oslo, bærer med seg en stolt historie som strekker seg tilbake til 1847. Gjennom århundrene har bygget vært vertskap for utallige festlige lag og samlinger, og nå har du muligheten til å bli en del av historien.

Denne kvelden får du smake 7 viner kombinert med en 4-retters meny satt sammen av kjøkkensjefen på Park29. Sammenlign chardonnay og pinot noir fra fem anerkjente vinprodusenter, og oppdag det rike mangfoldet av vinstiler fra samme område.

Park29 - Oslos eldste trevilla Foto: Park29

Sandler Wine Company er drevet av eier og vinmaker, Ed Kurtzman. Ed bruker en vinfremstilling med minimal håndtering for å fremme autentiske vingårds- og årgangssmaker i den endelige vinen. Sandler Wine Companys utvalg endres litt fra år til år basert på årgangsvariasjoner og tillegg av nye vinmarker.

Grunnlegger Ben Pon verdsatte vin som en kunst - en form for kunst som overskrider det vanlige. Hans drøm med Bernardus var å lage en rødvin lik den fineste fra Bordeaux. Bernardus-teamets øye for detaljer, høye standarder og lidenskap for å lage stjernevin sikrer at hver flaske gir sjansen til å "Taste a Dream", som Mr. Pon så for seg for flere tiår siden.

Gary og Rosella Franscioni startet ROAR Wines med vissheten om at Pinot Noir hadde en lysende fremtid i Santa Lucia Highlands, og en drøm om at deres kunnskap om jordbruk ville gjøre fantastiske druer om til fantastiske viner. ROAR ønsker å fremme kreativiteten i vinene, men samtidig som de bevarer vingårdens kjente vinstil.  

August West-vinene produseres på Graham Family Vineyard, av August West-partner Ed Kurtzman. Beliggenheten sikrer ideelle vekstforhold med balansert sol, kjølige havbriser og lag på lag med tåke som bidrar til karakteren og kvaliteten til vinene.

Bill Wathen og Dick Doré, også kjent som "Foxen Boys", har laget vin sammen siden 1985 da de grunnla Foxen på den historiske Rancho Tinaquaic nord i Santa Barbara County. Siden den gang har deres engasjement vært det samme - opprettelsen av små volum, bærekraftig fremstilte, vingårdsfokuserte viner ved hjelp av en minimalistisk tilnærming til vinfremstilling.

Kopi av Tour de france.png [66.49 KB]Eivind Sukkestad guider dere trygt gjennom kvelden og forteller om vinene, vingårdene og ikke minst menneskene bak vinene. I 1988 flyttet Eivind til San Fransisco hvor hans interesse for vin vokste. Da han i 2021 vendte tilbake til Norge, tok han med seg sin lidenskap for vin og startet importselskapet, West Coast Wines. Gjennom dette selskapet importerer han viner fra venner og bekjente i California og Oregon. Vinene de importerer kommer fra små vingårder som brenner for sitt håndverk og hvor de legger kjærlighet ned i hver flaske. 

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til denne unike og smakfulle opplevelsen. Bli en del av den spennende historien til Park29 og meld deg på i dag!

OBS: Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset.

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her