Sommeren er i anmarsj, og det betyr at salget av rosévin stiger til topps igjen. 9. mai kan du smake noen av sommerens beste roséviner fra Ch. Gassier i Provence og noen av deres utfordrere i Languedoc og Camargue, til en nøye tilpasset meny fra det gode kjøkkenet på Stock. En unik sjanse til prøve rosévin sammen med mat, og kanskje finner du deg en ny favoritt til sommeren.
Ch. Gassier ligger i hjertet av Saint-Victoire, som er en av fem Cru i Provence. En cru er et avgrenset område hvor vinene som lages holder ekstra høy kvalitet på grunn av omgivelsene druene dyrkes i. Vinmarkene til Ch. Gassier ligger ca. 350 meter over havet og strekker seg over 40 ha. Vinhuset startet omlegging til økologisk drift i 2013 og har vært sertifisert siden 2016.
Ch. Gassier har studert vinmarkene sine nøye og plantet i henhold til de ulike jordsmonnstypene på eiendommen. Syrah-druene er plantet i siltholdig sand, Cinsault-druene er plantet i magert jordsmonn av sand og stein, mens Grenache og Vermentino er plantet i jordsmonn preget av leire og steinholdig jordsmonn som minner om det i Chateauneuf-du-pape. Ch. Gassier har lange tradisjoner, og lager særpregede, friske og tiltalende viner.
Denne kveld leder Romain Ganglion deg igjennom syv franske roséviner, han har tidligere jobbet for disse vinhusene og kjenner områdene og vinene veldig godt. I tillegg får du en spesialkomponert meny fra fantastiske Stock, med fokus på råvarer i sesong som passer ekstra godt til rosévin.
Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.
OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.