For første gang arrangerer vi Winemakers Dinner i Drammen, og som vi gleder oss! Paviljongen Mat & Vinhus har sagt ja til å ta oss og Viña Bujanda i mot. De lager middelhavsinspirerte retter, og har satt sammen en meny som passer vinene godt.
Viña Bujanda har laget vin siden 1889. I dag eies og drives Bujanda av søskenparet Carlos og Pilar Martínez-Bujanda Irribarria. Familiens vinmarker består av 14 små parseller, som er mellom 20 og 60 år gamle, de dyrkes separat for å få frem det ulike terrioret og forskjellige mikroklima. De har et stort fokus på arbeidet i vinmarkene fordi de mener at gode druer gir god vin, og de lager kun vin av egne druer. De lager også rødviner fra Rioja som er ganske friske i stilen. Vinmarkene ligger i underområdene Rioja Alta og Rioja Alavesa i DOC Rioja.
Begge områdene tilbyr en balansert, strukturert jordsammensetning av sand, kalk og leire. Naturlig organisk materiale brukes til å gjødsle vinmarkene, da stilker, skall og beskjæringsrester blir satt tilbake i jorden. Denne kombinasjonen av jord og naturlig oppdrett tilfører druene særegne egenskaper som resulterer i viner av eksepsjonell kvalitet.
Denne kvelden guider Marta S. Martinez Bujanda deg igjennom deres viner fra A til Å, samtidig som du lærer litt om Rioja og smaker mat som passer til. Kombinasjonen av flotte Drammen, strålende viner fra Rioja og ikke minst deilig mat fra Paviljongen Mat & Vinhus gjør dette til en kveld du ikke vil gå glipp av.