Matkurs og vinkurs

Vinmesse 14. oktober i Oslo

Enestående smaking av viner fra Australias beste produsenter
Foto: (BenGoode)

Enestående smaking av viner fra Australias beste produsenter

Smak deg igjennom over 250 viner, og opplev hva som gjør australsk vin så utrolig spennende på årets Australia-messe.
14 Juni 2019 - 12:12

Australia er et av de mest unike vinlandene i verden - det finnes ganske enkelt ingenting som det. Fra kjølige og billedskjønne Margaret River i vest til fuktige og tropiske Hunter Valley i øst vokser det over 100 druesorter i 65 unike vinregioner, med store variasjoner når det kommer til klima, jordsmonn og druetyper. 

Nå får du muligheten å bli kjent med, og smake deg gjennom, et stort antall av Australias vinregioner gjennom flere hundre viner fra dette spennende vinlandet.

Foto: BenGoode

Australske vinmakere er nysgjerrige av natur, enten det kommer til å perfeksjonere gamle konsepter eller leke med nye ideer for å skape noe ekstraordinært. Ingen teknikk går uprøvd og ingen konvensjon går ubestridt, faktisk kan du si at de har en stolt tradisjon for å starte nye tradisjoner.

På plass på Det Norske Teatret den 14. oktober vil det være mer enn 250 viner fra 40 vingårder fra over hele Australia. Utforsk regionale helter fra ikoniske produsenter som Penfolds, Wakefield Estate og Vasse Felix. Oppdag alternative druesorter, nye vinstiler og prøv nye årganger som ikke har vært fremvist i Norge tidligere.

Dette er din sjanse til å møte folkene bak vinene, høre historiene deres og prøve et variert utvalg av viner. 

Her du se smakshefte som også inneholder alle deltakende produsenter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her