Slutter som kjøkkensjef etter ett år

Slutter som kjøkkensjef etter ett år

– Jeg leverer et produkt jeg ikke kan stå inne for, sier Christian Wilhelmsen ved Thon i Sandvika.
05 Juni 2012 - 10:47

Etter et år som kjøkkensjef i Sandvika, velger Christian Wilhelmsen å gi seg. Grunnen er mangelen på et skikkelig fagmiljø, sier han til Budstikka.

– Slik situasjonen er i dag, leverer jeg et produkt jeg ikke kan stå inne for. Årsaken er rett og slett manglende kompetanse på kjøkkenet, sier Wilhelmsen.

Kjøkkensjefen understreker at han ikke bebreider arbeidsgiveren for situasjonen.

– Jeg har selv personansvar, og har bestrebet meg til det ytterste for å rekruttere faglært kjøkkenpersonell til hotellet. Det har vist seg å være så å si umulig, sier 27-åringen.

Han sier at han ikke har mottatt en eneste søknad fra kokker med norsk fagutdannelse.

– Stillingen som soussjef ved et av Østlandets største konferansehoteller burde være attraktiv nok, mener han.

LES OGSÅ: Reiselivet mangler 1600 kokker

Christian Wilhelmsen tror kokkekrisen dels er et resultat av hvordan dagens fagopplæring er lagt opp.

– Inntrykket er at mange av søkerne til kokkefaget er skolelei ungdom som ikke er sikre på hva de egentlig vil i livet. To år på skolebenken før de går ut i lære bidrar nok til at mange faller fra. Elevene bær få gå ut i praksis på langt tidligere tidspunkt.

LES OGSÅ: Skal få kokker til å bli

Kommunikasjonsdirektør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke, Elisabeth Klerck Nilssen, konstaterer overfor Budstikka at antallet faglærte kokker på langt nær står i forhold til veksten i restaurant- og serveringsbransjen.

– Vi vet også at mange kokker forlater yrket tidlig på grunn av et beskjedent lønnsnivå og ubekvemme arbeidstider. Vi ser et økende behov for kokker på andre arenaer, som i ferskvaredisker eller på institusjonskjøkken. Dette bidrar til å legge ytterligere press på serveringsstedene i kampen om de beste kandidatene, sier hun.

– Vår oppgave som hovedorganisasjon er å bidra til at bedriftene gjør seg attraktive nok til å rekruttere, og ikke minst holde på talentene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her