Slakter Bergen som restaurantby

Matjournalistene i hovedstadspressen er ikke mektig imponert over standarden på restaurantbyen Bergen.
Redaksjonen
27 Mars 2008 - 10:00

Fisketorget i byen får deler av skylden.
 
Kvaliteten på bergensrestaurantene skal være så dårlig at rikspressen ikke sender sine anmeldere dit, skriver ntb.
 
Dagbladets anonyme matanmeldere Robinson og Fredag mener det er påfallende at det ikke finnes flere gode restauranter i byen.
 
Det skal være flere år siden VG, Dagbladet og Dagens Næringsliv besøkte Bergen, til tross for at alle avisene har matspalter hver uke.
 
Kraftsalve
Dagens Næringsliv var i byen i 2006 og besøkte restauranten Lucullus. Avisen kom med følgende kraftsalve:
 
«De får flyselskapenes rundstykker til å fortone seg som gastronomiske mesterverk.»
 
Era fikk 5
Dagbladet besøkte Bergen i 2005 og ga Era en femmer, men har ikke vært i byen siden.
 
- Bergen er en av de få byene i landet som har tradisjonsrestauranter med kvalitet, sier VGs anonyme matkritiker. Dermed er det bare denne avisen som til en viss grad anerkjenner Bergen som matby.
 
Når det gjelder byens tradisjonelle fisketorg skytes det ikke med løskrutt. Bagatelle-sjef Eivind Hellstrøm er klar i talen.
 
Hermetikk
- Fisketorget? De selger jo bare hermetikk der. Alle stolte matbyer i Europa har gode torg. Fra torgene spres kunnskap om og interesse for mat. Slik kan restaurantene som allerede finnes bli bedre og nye interessante spisesteder dukke opp, sier han.
 
Catering
Oldermann Pål Jetmundsen i Bergen Kokkenes Mesterlaug innrømmer at Oslo og Stavanger er kulinarisk sterkere, og mener bergenserne i større grad støtter seg til kjederestauranter som TGI Friday's og Egon.
 
- I disse byene finnes store bedrifter som bruker mye penger på å spise ute. Her i Bergen virker det som om bedriftene er fornøyde med catering, sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinmesse: Få med deg en rekke viner fra Portugal – et av de mest spennende vinlandene
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 30. oktober i Oslo

Vinmesse: Få med deg en rekke viner fra Portugal – et av de mest spennende vinlandene

Bli med på en eksklusiv vinmesse den 30. oktober, arrangert i samarbeid med Bona Fide Wines & Belmonte Wine Co. Unik mulighet til å møte og smake vinene til ti av Portugals fremste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her