Skifter hotellmodell

Kjell Inge Røkke og Arthur Buchardt endrer forretningsmodell for storhotellet sitt i Oppdal. Målet er fortsatt å åpne i 2010.
Redaksjonen
26 Mai 2008 - 16:00

Årsaken er tørke i eiendomsmarkedet. Hotellprosjektet ble lansert i påsken 2006, og i fjor lanserte Buchardt de første tegningene.
 
Siden februar har Røkkes nære medarbeider Bjørn Ove Ansnes jobbet med en forretningsmodell som skal sikre byggingen av det etterlengtede sentrumshotellet i Oppdal.
 
Tørket inn
Men i mellomtiden har markedet for salg av private fritidsleiligheter på fjellet tørket nesten helt inn. Dermed har investorene skiftet målgruppe.
 
Vanlig drift
Nå sikter Ansnes seg inn mot mer vanlig hotelldrift. Men fortsatt er det slik at bedrifter kan kjøpe seg leiligheter som de disponerer.
 
Nå vil det tidligst bli byggestart utpå høsten. I vinter ble det sagt at en rammesøknad kunne ligge på bordet på forsommeren, og at byggingen kunne starte på ettersommeren.
 
Utbyggerne tør ikke lenger si når byggingen begynner. Men målet er fortsatt å åpne i 2010, sier Ansnes til Adresseavisen.
 
Også positivt
Selv om byggestarten blir utsatt, mener Ansnes at en forsinkelse også har en positiv side. Byggekostnadene går nemlig nedover i takt med et kjølnet eiendomsmarked.
 
Bjørn Ove Ansnes skal selv eie en fjerdedel av hotellet. Sammen med Røkke har han nå selskapet Oppdalstoppen Invest under stiftelse, der de to eier hver sin halvpart.
 
Dette selskapet skal igjen eie halvparten av det planlagte storhotellet med 210 rom, mens Arthur Buchardt eier den andre halvdelen gjennom AB Invest.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her