Skeie forsvarer dykkere

Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie vil ha bedre sikkerhet for kamskjelldykkerne.
Redaksjonen
16 Februar 2009 - 17:00

I tillegg synes han at de får for lite betalt.
 
Arbeidstilsynet har pålagt stans i fangst av kamskjell med båten M/S Strømøyvåg, etter at en polsk dykker knyttet til denne båten døde utenfor Frøya 20. januar i år. Det er bare ett år siden en svensk dykker døde under fangst fra samme båt.
 
- Kamskjellnæringen må få et bedre system for å følge opp dykkernes sikkerhet og overholde det regelverket de er underlagt. Det kan ikke fortsette som nå. Samtidig må også dykkerne ta ansvar for sin sikkerhet, sier Skeie til Aftenposten.
 
Entusiast
Som de fleste andre kokker er Geir Skeie en varm tilhenger av den populære delikatessen.  Men meldingen om at den største aktøren i bransjen nå har fått pålegg fra Arbeidstilsynet om å stanse virksomheten får ham til å reagere.
 
- De som styrer næringen har ansvaret for at alt er i orden med arbeidsforholdene. Og selv om dykkerne også er selvstendige næringsdrivende, så må deres oppdragsgivere sjekke at de har dykkersertifikat og utstyr som fungerer, slik at de er rustet til å gjøre jobben på en forsvarlig måte, sier han.
 
Kan bytte
Skeie vil nå følge nøye med på hvem som leverer kamskjellene han bruker. Hvis det viser seg at leverandøren ikke overholder lover og regler, så kan det bli aktuelt å bytte til en annen.
 
Dykkerne får 3,50 per skjell.
 
- Vi betaler mellom 25 og 30 kroner per kamskjell til våre leverandører. Det betyr altså at dykkerne får ca. en tiendedel av utsalgsprisen. Her høres det ut som om det er et misforhold. Jeg hadde gjerne sett at de fikk mer, sier Skeie.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her