Skal overbevise med Paddington i bagasjen

Skal overbevise med Paddington i bagasjen

Stavanger-bartenderen Truls Thomsen er klar for verdensfinale i Beefeaters bartenderkonkurranse. Bidraget er riktig så koselig.
Aase E. Jacobsen
08 Januar 2015 - 20:10

Beefeater MIX LDN Global Final finner sted den 15. januar, og Truls Thomsen fra Newsman/Arkivet i Stavanger representerer Norge i konkurransen.

Les mer om hva som gjør Truls til en dyktig bartender

Her møter han noen av verdens beste bartendere, men han har forberedt seg godt etter at han vant den norske finalen:

– Det første jeg har gjort med tanke på forberedelser er å ta til meg feedbacken fra dommerne i den norske finalen, og gjort små endringer i drinken og presentasjonen. I år var det svært flinke dommere som har vært involvert i mange konkurranser tidligere, Monica Berg, Jesper Høst og Sebastian Hamilton-Mudge, så de vet godt hva de snakker om, sier Truls og legger til:

Paddington ga inspirasjonen

– Deretter har jeg jobbet hardt med finpussen av teknikk og hvordan jeg på best mulig måte får frem hva denne drinken representerer for meg. Fra i fjor så vet jeg at det også mest sannsynlig kommer en overraskelsesrunde, så jeg har også brukt en del tid på å lese meg opp på alt fra urter og krydder til kultur i London.

Neste torsdag er det en cocktail som Truls har valgt å kalle Mr. Paddington som skal bringe ham lykke.

– Historien om bjørnen Paddington fikk jeg høre flere ganger da jeg var liten, og den ga meg mitt første innblikk i London. Siden oppgaven var «London Inspires you. You inspire London», var det kjekt å gå tilbake til historien om Paddington. Da jeg laget denne drinken, handlet det mye om å være leken og å ha det gøy, samtidig som å trekke frem nye spennende smakskombinasjoner med Beefeater 24.

Mye konkurranseerfaring

Gincocktailen med det koselige navnet er så absolutt leken med pisco smakssatt med jasmin- og sencha-te, honning og appelsinbitter. På god London-maner serveres den med en liten toast med hjemmelaget appelsinmarmelade.

Truls har allerede solid konkurranseerfaring. I fjor deltok har i de innledende nasjonale rundene i World Class samt i Absolut Invite sin globale finale i Stockholm. Dessuten var han med på å arrangere en intern cocktailkonkurranse i Stavanger for barene i bar- og restaurantgruppen Herlige Stavanger Restauranter.

Prøv å lage konkurransedrinken du også:

Mr. Paddington

4½ cl Beefeater 24
2 cl Barsol Pisco infusert med jasmin- og sencha-te
1 cl honningsirup (1:1 honning og vann)
2 dæsjer Angostura Orange Bitter

Røres og siles i et cocktailglass, og serveres med en liten toast med hjemmelaget appelsinmarmelade.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her