Skal drive i 17 år

Rett over nyttår begynner byggingen av den nye kommunale kafeen i Bergen.
Redaksjonen
06 Desember 2007 - 10:43

Prisen på bygget blir mellom 11 og 12 millioner kroner.
 
- Vi håper å bli ferdige til mai, slik at vi får med oss dager som 1. og 17. mai. Da får vi fullt utbytte av de 150 kvadratmeterne med uteservering, sier daglig leder Eivind Ottem i Åsteveit Eiendom til Bergens Tidende.
 
Flere steder
Åstveit Eiendom er heleid av Bjørn Hanevik. Han driver også utesteder som Scruffy Murphy's, Pacific og Harbour Cafe.
 
Nå skal han drive den nye kafeen på Festplassen, der han vant anbudskonkurransen. Han har retten til å drive kafeen de neste 17 årene.
 
Anbud
- Vi hadde en åpen anbudskonkurranse, med krav til hvordan vi ville ha det. Til slutt satt vi bare igjen med en tilbyder som oppfylte alle kravene, sier Lars-Kjetil Holdhus i Bergen Kommunale Bygg (BKB).
 
- Vi ønsket ikke en ny pølsebod. Vi ville ha mer restaurantpreg, og et bygg som kan tilføre byrommet noe positivt. Et annet krav var at de skulle servere mat på porselen, ikke fast food, sier Holdhus.
 
Kommunen eier
Kommunen skal eie bygget, men Hanevik skal bygge, finansiere og drive kafeen. Ottem tror på at investeringen vil gi avkastning.
 
- Ja, vi er trygge på å tjene penger. Det er ikke få arrangementer som skjer på Festplassen i løpet av et år. Dessuten er området et maurtråkk av folk som skal til og fra Bystasjonen og jernbanen, sier han.
 
Kafeen skal trolig hete n'joy.
 
Nytt konsept
- Det er et nytt konsept, der vi beveger oss vekk fra steking og frityr. Dette blir piloten, sier Ottem, og lover småretter som brødmat og wraps.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er det barna som bestemmer middagen
Dagens rett
Enkel pølserett med bacon og ost

I dag er det barna som bestemmer middagen

Pølser er raskt å lage - her har klassikeren med potetmos fått en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her