Tilbudet av spekesild og kryddersild er godt her til lands, så godt at det er utrolig at vi spiser så lite av det. Sild er dessuten noe av det mest bærekraftige av all norsk sjømat. Dessuten er speket sild en veldig holdbar råvare som bør finnes på et hvert feriekjøkken. Så her er det bare å trå til.
Dagens rett
Foto: (gbh007)
Slik lager du et herlig sildekoldtbord med enkle grep
Sild til påske og egentlig året rundt, kan bli din nye favoritt. Det er uhyre enkelt å få til når det finnes så gode råvarer i butikken.
03 April 2023 - 23:00
Sildekoldtbord med sennepsild, marinert sild og urtesild
Fremgangsmåte
Marinert sild med eple, løk og sylteagurk:
- Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den.
- Rull sammen de utvannde spekesildefiletene og sett dem tett i en form.
- Bland sammen grønnsakene og fordel dem over.
- Hell over den kalde laken og sett formen kaldt i 2 døgn.
Sennepssild:
- Vann ut kryddersildfileter.
- Skjær dem i biter.
- Bland rømme eller creme fraiche med litt grov sennep og dill.
- Bland sausen og sildebitene.
- Bland inn tynne ringer av løk.
- Kvern over godt med svart pepper.
Sild med krydderurter:
- Bruk ferdig sursild.
- La laken renne godt av.
- Legg sildebitene i en bolle.
- Tilsett rømme og rør inn finhakket gressløk, persille og timian.
Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør, og gjerne kokte småpoteter.
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
83 POENG
-
80 POENG
-
66 POENG
Forsiden akkurat nå