Sigarer - tester og artikler

Redaksjonen
01 Desember 2005 - 01:02

Sigarene i denne testen som omfatter sigarer fra resten av verden er av gjennomgående høy håndverksmessig utførelse, altså utmerket rulling samt at sigarene brenner jevnt og godt. Imidlertid mangler de den kompleksiteten og elegansen som du kan være heldig å finne i de beste cubanske sigarene. [Les mer]

Her er resultatene fra andre del av Apéritifs store test av sigarer fra hele verden utenom Cuba. I tillegg til de fire merkene som fikk 7 poeng eller bedre i del I, nemlig Davidoff Special T, Davidoff Special R, Davidoff Ambassadrice og Cuesta-Rey Pyramide Maduro gjør sigaren Macanudo Robust Petit Corona seg fortjent til karakteristikken utmerket. [Les mer]

Dette er den første store sigartesten i Norge. I det som skal bli en fast tradisjon i Apéritif har vi valgt å konsentrere oss om cubanske sigarer i første omgang. Neste test vil ta for seg resten, altså dominikansk, norsk, Honduras og Nicaragua. Det betyr at alle de 49 sigarene i denne testen er 100 prosent cubansk, men fra forskjellige regioner. [Les mer]

Tester av brennevin som passer til sigarer
Tilbudet av VSOP-cognacer er det all grunn til å fryde seg over. Av de i alt 28 VSOP'ene som er blindtestet oppnår i alt ni fem stjerner - noen med en liten minus. Benytt den forestående julehøytiden til å bli bedre kjent med disse flotte testvinnerne. [Les mer]

Blended whisky er ikke nødvendigvis en blandet opplevelse og mindreverdig sammenlignet med maltwhisky. Derimot er det en kategori med et bredt og variert utvalg, både smaks- og prismessig. Det er i alle fall panelets inntrykk etter å ha smakt 30 produkter fra Skottland, Irland og Canada. [Les mer]

De største XO cognacene preges av stor grad av finesse. Men elegansen er ikke gratis, selv om Apéritifs omfattende blindtest viser deg en rekke produkter som gir meget god valuta for pengene. Blant dem er Bache Gabrielsen og Hardy. Du får også forslag til hvilke sigarer som passer til hver av cognacene. [Les mer]

Apéritifs test omfatter rekordmange akevitter. Og ikke bare har vi blindsmakt fullsortimentet men også mange i tilleggsutvalget og bestillingsutvalget. Totalt 37 forskjellige akevitter finner du her en vurdering av og ikke minst med forslag til hva de skal nytes sammen med. [Les mer]

Maltwhiskyer fra Skottland er en utfordring for alle sansene. Her er det enorm grad av individualitet. Panelet fant ikke en eneste whisky blant de i alt 37 som ble smakt blindt, som kunne defineres å ikke ha særpreg. Noen har bare mer av det enn andre. [Les mer]

Den amerikanske brandyprodusenten Germain-Robin gjør seg fortjent til dobbel testseier med sine eksklusive brandyer Cigar Blend og Shareholder's Reserve etter at Apéritifs panel har vurdert i alt 24 brandyer fra hele verden. [Les mer]

I Apéritifs test av i alt 22 VSOP (Very Superior Old Pale) og to spesiell-VSOP'er fant vi flere svært gode og enda flere gode cognacer. Rimeligst av toppskårerne er Prince de Polignac VSOP som med sin vellagrete blanding av inntil 30 år gamle cognacer tok panelet med storm. [Les mer]

Artikler om sigarer
Med lanseringen av serien Millennium Blend har Davidoff vunnet priser, innbitte Cuba-aficionados og fullstendig blåst luven av det meste innenfor sigarindustrien. Cuba inklusive, som for tiden produserer så variabel kvalitet at de strengt tatt burde settes under administrasjon. Men det er en helt annen sak. [Les mer]

Master blender hos champagnehuset Ruinart Jean-François Barot ville neppe finne på å banne i kjerka, men slik kan det nok oppfattes når han foreslår havanasigarer til sin mest komplekse champagnecuvée, Dom Ruinart. [Les mer]

Jon Arne Bertelsen prøver med sedvanlig hellig overbevisning å frelse og deretter lede også sigarrøykeren inn på den smale sti for å finne det optimale drikkefølget. Nåden ligger i den perfekte balanse. Og den oppnås ikke i en VSOP, er Bertelsens klare budskap. Da tar han heller mørkt øl. [Les mer]

Sigarer er ikke lenger like mystisk, men selv om snart alle har røykt en sigar, skaper klipping, tenning og spørsmål om slikking og andre morsomme påfunn fortsatt store utfordringer for mange. Men frykt ikke; det er i grunnen ganske enkelt, spesielt om du kutter ut jåleriet. [Les mer]

Da Columbus gjenoppdaget Amerika i 1492, var noe av det første han støtte på "indianere som drakk røyk". Det gjorde de ved hjelp av sigarblader, som spanjolene senere foredlet frem til dagens sigarer. Cohiba var Taino-indianernes ord for tobakk. Når cognac-produsenten Bisquit nå introduserer Cohiba Cognac Extra, er de derfor tilbake der det hele startet. [Les mer]

Siden 1996 har prisene på cubanske sigarer på Cuba i snitt steget med rundt 37 prosent, men det er mye å spare på å handle i de riktige landene. Det skjer samtidig som tilgangen på de samme varene er bedre enn på lenge. Hvem sa at "El Commandante" ikke hadde sans for et revolusjonerende fritt marked? [Les mer]

New York: Sigarboomen i USA er over. Lykkejegerne som plutselig var storselgere av sigarer og fra ingenting kunne vise til generasjoner i sigarindustrien, er forduftet. Sigarsalget er betydelig mindre, men alle i bransjen hilser de nye tidene velkommen. [Les mer]

Verdens Helseorganisasjon, hvor vår egen Gro er butikksjef, mener sigarer er like dødelig som sigaretter. Men hvor sant er det når tall fra en omfattende amerikansk sigarundersøkelse faktisk viser at dødsrisikoen er mindre blant sigarrøykere, at 80 prosent av sigarrøykerne aldri inhalerer og 90 prosent røyker én sigar eller mindre pr. dag? [Les mer]

I kjølvannet av sigarettforbud og helsenoia kom sigarboomen i USA. Konsekvensen er sigarbarer, det siste på barfronten. Men ikke tro at du bare kan spasere rett inn. [Les mer]

Selv når Hine lager en kraftig cognac som skal følge en real cubansk sigar, blir det aldri vulgært. Smaksrikt ja, men fortsatt meget raffinert. Med samme britiske finesse som et par håndsydde sko. [Les mer]

Havana: På mange meters avstand ser jeg hva han vil. Øynene våre møtes. Han er ikke spesielt diskret, selv om alle rundt oss vet hva han gjør, og selv om tilfeldighetene - om en vrang politimann plutselig skulle dukke opp - kan putte ham i et råttent fangehull for flere år. For ham er det enkelt, for meg er det ikke stort vanskeligere. Han vil ha utilgjengelige dollar, jeg vil ha utilgjengelige sigarer. [Les mer]

Barcelona: Ikke noe land røyker så mye sigarer som Spania. For den gjennomsnittlige Senõr er det like vanlig å røyke en sigar som å ta seg litt tapas, en espresso og et glass brandy på nærmeste bar. Det er befriende ujålete, heldigvis. [Les mer]

Sorte Mand 1998 heter den eneste "norske" håndrullede sigaren. Sigarmester Terje Nøkleby har hatt jobben med å rulle samtlige 3000 som legges ut for salg. [Les mer]

Når det kommer til sigarer er ikke Cuba størst, men best, mest ettertraktet, mest legendarisk, mest mytisk, skriver Esben Hoff, en av forfatterene bak Norges første cigarguide. [Les mer]

Relevante seksjoner hos Apéritif
w Apéritif - Sigar

Anbefalt drikke til sigarer:

Øl

Akevitt

Cognac

Brandy og druebrennevin

Whisky

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her