Sier opp 33 ansatte

Tapte inntekter gjør at Ernst hotell i Kristiansand legger ned nattklubben og sier opp 33 ansatte.
Redaksjonen
04 Desember 2008 - 13:00

En del av de oppsagte med lengst ansiennitet vil trolig få fortsette i ulike stillinger, ettersom puben Dr. Fjell fortsatt vil være i drift.
 
Fra januar
Men i første omgang har 33 ansatte fått oppsigelser som trer i kraft fra 1. januar 2009.
 
Alle de oppsagte har hatt deltidsstillinger på hotellet. En del av de oppsagte har jobbet på Ernst to til tre dager i uken i flere år, mens andre har jobbet der annenhver helg.
 
- De fleste har hatt inntekten fra nattklubben som en viktig biinntekt, sier Øyvind Eikaas, hotelldirektør på Clarion Hotell Ernst i Kristiansand til fvn.no.
 
Tapte mye
Hotelldirektøren er klar når det gjelder årsaken til nedleggingen og oppsigelsene.
 
- Tapte inntekter på grunn av kortere skjenketider er årsaken til at vi nå var nødt til å gjøre noe, sier Eikaas.
 
Ham sier at hotellet har tapt mellom to- og tre-hundretusen kroner i måneden i omsetning etter at de nye skjenketidende ble innført fra 1. august i år.
 
Trist
Hotelldirektøren synes det er trist at en epoke på Ernst er over og ikke minst at gode medarbeidere mister jobben.
 
Han gir politikerne i Kristiansand skylden for nedleggelsen av nattklubben.
 
- Vi er avhengige av en forutsigbarhet i denne bransjen. Når politikerne gjør slike endringer som i høst, blir konsekvensen at også vi må gjøre endringer, og nå legger ned deler av driften og sier opp et stort antall ansatte, sier Eikaas.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her