Si nei til ofring av Musar

I septemberutgaven av pollisten er det et stort svart hull. Den libanesiske legenden Ch. Musar er ofret av statsbedriftens automatiske stryketjeneste. Vær med og protester.
Aase E. Jacobsen
05 September 2006 - 16:00

 
Vær med å forlange Ch. Musar tilbake i hyllene (og fullsortimentslisten).
 

Tips en bekjent om denne protesten: (Fyll inn e-post-adresser i begge felter)

Til: 

Fra: 

Som kunde forventer du at en velassortert dagligvarebutikk har varer i ikke bare alle priskategorier samt bredde innenfor hver prisklasse, men også et godt utvalg av merkevarer, av varer som i seg selv har en verdi som andre varer ikke kan erstatte.

Kunnskapsmangel
Dette er kunnskap som sjefene for Vinmonopolets sortiment helt klart ikke besitter. Det har vi fått dokumentert gang på gang. Høy utskifting med stadig nye og som regel totalt uinteressante produkter favoriseres fremfor bygging av et basisutvalg som gir kvalitet og dermed trygghet.

Når så mye "ny dritt" skal inn, må noe ut. For å luke ut "taperne" lages stadig nye systemer for sletting. Og slettingen gjøres helt automatisk. I alle fall virker det slik for oss som sitter på sidelinja og betrakter elendigheten. At det er mulig å slette en legendarisk vin som libanesiske Ch. Musar er til å gråte blod over. Og dokumenterer til fulle de ansvarliges totale mangel på kunnskap, ikke bare om butikkdrift men også om vin.

Strålende nykomlinger
Mest sannsynlig vil du finne Ch. Musar 2007 (10053) en stund fremover i hyllene, men den står altså ikke lenger i fullsortimentslisten. Den må nå dele skjebne i bestillingsutvalget med 1995-versjonen som er ny her. 85 kroner mer for en litt annen og noe mer lagringsdyktig stil, er det verd for den som vil forske mer i legenden.

Det fikk for øvrig alle som var på Apéritifs Musar-smaking i vinter anledning til. Det innebar også den hvite Musar. Den er nå tilgjengelig for alle i 1999-versjon, Ch. Musar White 2005 (44397).
 

Musar på polet:
• FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="82434" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_82434" BOTTLEVIEW="2"> (magnum)
Ch. Musar 1995 (44398) (Nyhet 2006-09)
Ch. Musar White 2005 (44397) (Nyhet 2006-09)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her