Matkurs og vinkurs

Smak herlige pinot noir fra noen av verdens beste vinmarker

Sett av en lørdag ettermiddag for å smake topp-viner fra Burgund
Foto: (klenova)

Sett av en lørdag ettermiddag for å smake topp-viner fra Burgund

Denne ettermiddagen får du mulighet til å smake lekre rødviner fra et av verdens beste vinområder, blant annet serveres det en premier cru fra 1998.
08 Oktober 2017 - 17:10

Med perfekte forhold for vindyrking, riktig jordsmonn og optimal beliggenhet for vær og vind, lages det viner i verdensklasse i Burgund. Områder som Côtes de Nuits, Côtes de Beaune og Côte Chalonnaise er berømte for sine uttrykksfulle og flotte viner laget på pinot noir. 

Vi får besøk av Eve Faiveley, eier av Domaine Faiveley, og smake noe av det aller ypperste fra dette tradisjonsrike området.

Erwan og Eve Faiveley.

Domaine Faiveley er godt kjent for alle burgundinteresserte og har siden etableringen i 1825 bygd seg opp til å bli områdets største vinmarkseier med 120 hektar vinmarker. Med sin filosofi om naturlig produsjon og lavt utbytte er de derimot langt fra størst i volum. Denne ettermiddagen skal du få smake viner fra noen av deres aller beste vinmarker.

Les mer om Faiveley her:

Smak elegante premier cru-viner i flere årganger

Eve vil denne ettermiddagen gi deg et innblikk i Burgunds fantastiske viner. Hun vil lære deg mer om hva som skiller Burgund fra andre vinområder og ikke minst om hvorfor vinene fra Faiveley år etter år høster så stor suksess. Her får du virkelig kjenne hvor stor innvirkning naturlig produksjon og jordsmonn har på vin når vi smaker delikate, røde burgundere fra ulike vinmarker og årganger. 

Gå ikke glipp av denne utrolige muligheten! Ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære på en helt uforglemmelig smaking!

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her