Sett av den 17. mars til norske skalldyr

En provokasjon vil mange si, men kveldens foredragsholder forsker Stein Mortensen fra Havforskningsinstituttet har svært godt belegg for denne påstanden. En lærerik kveld hvor du vil bli lettet for noen myter om norsk sjømat samtidig som du får nyttig kun
Aase E. Jacobsen
09 Mars 2003 - 21:45

Kveldens særdeles kunnskapsrike og glødende engasjerte foredragsholder er biolog, og ansatt som forsker ved Havforskningsinstituttet og Veterinærinstituttet. Han arbeider hovedsakelig med prosjekter rettet mot dyrking av skjell, skjellenes helsestatus og smittespredningsproblematikk i oppdrettsnæringen. Han har også arbeidet med matvarekvalitet, med fokus på hvordan håndtering av råvaren påvirker sluttkvaliteten. I dette arbeidet har han også begynt å se på styring og definering av kvalitet på skjell og bruken av andre lite utnyttede ressurser blant annet bifangst.

Han er dessuten Stein Mortensen forfatter, redaktør og illustratør og har de siste årene utgitt flere lærebøker samt mer populære fremstillinger som "Et levende hav", "Hobbyfiske" og "Med skjell på gaffelen" som ble laget i samarbeid med kokkene Morten Schakenda og Charles Tjessem.

Den beste måten å ta pulsen på norsk fisk og skalldyr er å smake på råvaren og aller best er det å spise den i rå tilstand. Og da som sashimi (altså uten ris). Det finnes knapt et bedre sted å gjøre det enn på Intermezzo Sushi & Noodles på Bislett. Her stilles det ekstremt strenge krav til kvaliteten på fisken og skalldyrene som serveres. Bare spør fiskegrossistene! Ming Tak Sung og hans kjøkkensjef lager et stort sashimi-potpourri over det beste innen norsk fisk og skalldyr. Du kan glede deg.

Prisen for hele seansen er kroner 475 inkludert vin og kaffe/te.

Tid og sted: Mandag 17. mars  2003   kl. 18.30 på Intermezzo Sushi & Noodles, Underhaugsv. 2, Bislett-rundkjøringa

Meld deg på snarest mulig og innen 14. mars til slowfood@aperitif.no eller send påmeldingen til SlowFood, c/o Aase E. Jacobsen, Furuveien 39, 0678 Oslo. Alternativt via faks 22 67 14 77. Betal deltakeravgiften på kroner 475 pr person til konto 1594.23.47712, Slow Food, c/o Aase E. Jacobsen, Furuveien 39 c, 0678 Oslo.

Med vennlig hilsen
Aase E. Jacobsen
For SlowFood Oslo

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her