Seks NM under Matfestivalen

Årets Matfestival i Ålesund har flere NM-konkurranser enn noensinne.
Redaksjonen
27 April 2009 - 12:00

Siste uken i august går den 25. i rekken av Den Norske Matfestival av stabelen i Ålesund sentrum.
 
Etter en svipptur til Stavanger i 2008 er NM i kokkekunst tilbake, og i år blir det hele seks NM-konkurranser i løpet av festivaluken.
 
Fremstilt feil
- Det var en del snakk i fjor om at Matfestivalen hadde mistet kokke-NM. Det ble vel egentlig fremstilt litt feil, for det var planlagt at det skulle legges til Stavanger dette ene året, sier festivalsjef Erling Østrem.
 
- Men nå er konkurransene tilbake, og dette er konkurranser som har høy status. Husk at NM i kokkekunst premieres med kongepokal, sier festivalsjefen.
 
Folkelig
- Det faglige på Matfestivalen har alltid vært veldig godt, og de siste årene har vi jobbet hardt for å gjøre festivalen mer tilgjengelig for publikum, sier pressesjef Bjørn Vatne.
 
Festivalsjef Erling Østrem tror og håper at Matfestivalen 2009 vil bli den aller beste i rekken.
 
Jubileumsåret skal markeres på flere måter, uten at detaljene er klare ennå.
 
-.Men folk skal skjønne at vi jubilerer, for å si det sånn, sier han til Sunnmørsposten.
 
Vil tangere
Matfestivalen trakk hele 60 000 mennesker i fjor. Og Østrem satser på minst like godt besøk i år.
 
- Vi skal tangere det besøket også i år, lover han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her