Satser i Gudbrandsdalen

Turistene skal få servert mer lokal mat på veikroene langs E6 i sommer.
Redaksjonen
10 Mars 2009 - 19:37

- Folk er villige til å betale mer for en ost der melken kommer fra frittgående kyr ved en seter, fremfor kyr som står i båser, sier Hans Brimi.
 
Han var en av foredragsholderne da En smak av Gudbrandsdalen hadde oppstartsmøte på GudbrandsGard i dag.
 
Vil inspirere
Formålet er å inspirere serveringssteder til å bruke mer lokale råvarer fremfor pommes frites og hamburgere.
 
Dette vil bli noe dyrere enn den vanlige kromaten, men Brimi er ikke i tvil om at folk etterspør lokale mattradisjoner.
 
Under foredraget lanserte han matretten byggotto som er en lokal rett laget av byggryn.
 
Etterspørsel
Brimi får støtte av direktør ved GudbrandsGard, Ane Johnsen, som selv har prøvd å servere mat bygd på lokale råvarer.
 
- Folk etterspør lokal mat og vi ser at det er den det går mest av når vi serverer, sier Johnsen til Gudbrandsdølen Dagningen.
 
Hun sier at GudbrandsGard bevisst satser på en lokal profil.
 
- Det er i samsvar med vår merkevarebygging som et hotell som er bygd på tradisjonen i Gudbrandsdalen og at vi skal vere noe unikt, sier hun.
 
Stor interesse
Tolv ulike bedrifter viser interesse for prosjektet og det er prosjektleder, Anette Svastuen, meget godt fornøyd med.
 
- Håpet er at noen bedrifter begynner smått og utvider etterhvert. Dersom det går bra for dem håper vi at flere vil henge seg på, sier Svatstuen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her