Satser i Bodø

Erik Tostrup og Andreas Spørck på Svendgårds i Bodø utvider sitt lille restaurantimperium.
Redaksjonen
09 Mars 2009 - 15:00

I midten av mai åpner de et helt nytt restauranthus på ruinene av Da Carlo.
 
Restauranten, baren og terrassen står slik det gjorde da Da Carlo la ned. Tostrup og Spørck har gitt et tilbud på driftsinventaret, men partene står langt fra hverandre.
 
- Stedet trenger fornyelse i alle ledd. Det meste av inventar er utslitt, og spesielt på kjøkkenet holder det ikke mål, sier Andreas Spørck som blir daglig leder.
 
Blir italiensk
Etter å ha vært i tenkeboksen har de to kommet fram til at det italienske skal rendyrkes.
 
- Vi skal bygge en vedfyrt pizzaovn hvor vi skal lage gode pizzaer og brød til både oss og Svendgårds. Jeg ser også for meg at vi lager rustikke kjøtt- og fiskeretter i gryter i steinovnen, sier Spørck til Avisa Nordland.
 
Uformelt
- Restauranten blir et uformelt sted med italienske klassikere, og det blir ingen oppdekking med hvite duker og vinglass. Lav terskel, lunt og trygt blir stikkordene, sier Tostrup.
 
Menyen skal favne bredt, og vinkartet skal speile det italienske med viner av høy kvalitet til priser som skal passe enhver lommebok.
 
Ombygging
Selv om det er lenge til åpning har de allerede nå en grov skisse til hvordan bar og terrasse vil bli brukt.
 
- I tilknytning til baren finnes et chambre separée som nesten ikke er brukt. Det er et utrolig lokale med havutsikt i to retninger. Det vil bli benyttet til selskaper og kanskje som avlastningsbar når det koker som mest i helgene.
 
- Terrassen blir litt mer moderne, og mens vinprofilen blir markant der og i restauranten, skal baren fokusere på skikkelige cocktails.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her