Ikke før Emmy etter 15 års jobbing med tilpassing av Sate for norske ganer. Samtidig som ivaretar hun grunnfilosofien i retten, Det er kanskje grunnen til at disse rettene har fått aksept blant innbyggerne i Østlandsområdet. Hva er Sate? Sate er en gammel tradisjonsrett fra Indonesia, og som er tilberedt på en møysommelig måte. På mange måter er Sate en nasjonalrett i Indonesia. Sate grilles her året rundt i de fleste hjem, til hverdag og fest. Å tilberede Sate er en prosess som tar tid. Dette siden kjøttet skal skjæres på en spesiell måte før marinering. Kjøttet ligger i marinade med riktig temperatur og luftfuktighet til det har riktig konsistens. Deretter blir det bearbeidet på en tradisjonell måte for så å bli tilberedt på grillspyd. For å få et godt resultat er det viktig med førsteklasses råvarer. Marinade som er tilberedt og tilpasset norske ganer av Emmy, som har hentet det beste og det meste av råvarene til marinaden fra Indonesia. Når måltidet blir tilberedt er det viktig og krydre det med det beste krydderet som finnes, nemlig kjærligheten til retten, samt lysten til å ville lage et smakfullt måltid. Hvis du i tillegg tilsetter kjøttet Kokita peanøttsaus, kan du ikke unngå å få en smakfull opplevelse som sent vil glemmes. Serveringstips Serveres med peanøttsaus, ris og salat, gjerne som snadder til kveldsrett, coctailparty eller eksotisk middag. Men her finnes utallige variasjoner og flere serveringstips fåes av Emmy ved henvendelse på telefon 911 14969. I Oslo finnes det nå en restaurant hvor Sate og andre Indonesiske originale retter serveres. Her drives i tillegg utstrakt catering virksomhet samt tilberedelse av retter. For en hyggelig matprat ta en tur innom Emmys i Sørkedalsveien 1. på Majorstuen i Oslo.
Sate introduseres i Norge
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.
Les hele sakenVart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
Les hele saken