Ikke før Emmy etter 15 års jobbing med tilpassing av Sate for norske ganer. Samtidig som ivaretar hun grunnfilosofien i retten, Det er kanskje grunnen til at disse rettene har fått aksept blant innbyggerne i Østlandsområdet. Hva er Sate? Sate er en gammel tradisjonsrett fra Indonesia, og som er tilberedt på en møysommelig måte. På mange måter er Sate en nasjonalrett i Indonesia. Sate grilles her året rundt i de fleste hjem, til hverdag og fest. Å tilberede Sate er en prosess som tar tid. Dette siden kjøttet skal skjæres på en spesiell måte før marinering. Kjøttet ligger i marinade med riktig temperatur og luftfuktighet til det har riktig konsistens. Deretter blir det bearbeidet på en tradisjonell måte for så å bli tilberedt på grillspyd. For å få et godt resultat er det viktig med førsteklasses råvarer. Marinade som er tilberedt og tilpasset norske ganer av Emmy, som har hentet det beste og det meste av råvarene til marinaden fra Indonesia. Når måltidet blir tilberedt er det viktig og krydre det med det beste krydderet som finnes, nemlig kjærligheten til retten, samt lysten til å ville lage et smakfullt måltid. Hvis du i tillegg tilsetter kjøttet Kokita peanøttsaus, kan du ikke unngå å få en smakfull opplevelse som sent vil glemmes. Serveringstips Serveres med peanøttsaus, ris og salat, gjerne som snadder til kveldsrett, coctailparty eller eksotisk middag. Men her finnes utallige variasjoner og flere serveringstips fåes av Emmy ved henvendelse på telefon 911 14969. I Oslo finnes det nå en restaurant hvor Sate og andre Indonesiske originale retter serveres. Her drives i tillegg utstrakt catering virksomhet samt tilberedelse av retter. For en hyggelig matprat ta en tur innom Emmys i Sørkedalsveien 1. på Majorstuen i Oslo.
Sate introduseres i Norge
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Campanias hemmelige spekeskinke
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.
Les hele sakenTo supre viner i basis fra denne superkvinnen
Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Store flasker i basis til knallpris
Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Campanias hemmelige spekeskinke
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.
Les hele saken