Samarbeid om smak

Det internasjonale smak- og kvalitetsinstituttet (iTQi) innleder et strategisk samarbeid med to europeiske kokkeorganisasjoner.
Redaksjonen
05 Februar 2007 - 15:02

The International Taste & Quality Institute, iTQi, skal samarbeide med britiske Academy of Culinary Arts og spanske Federación de Asociaciones de Cocineros (FACYRE).

Avtalen gjør at utvalgte medlemmer av disse to anerkjente organisasjonene for profesjonelle kokker skal delta aktivt i juryen under iTQis årlige smakinger.
 
Academy of Culinary Arts er Storbritannias ledende profesjonelle forening for kokker og konditorer. Organisasjonen har prinsen av Wales som sin høye beskytter.
 
Den spanske Federación de Asociaciones de Cocineros har 21 regionale undergrupper og har flere enn 8 000 medlemmer.

Ekspertise
- Vi er spesielt fornøyd med å bli knyttet nært opp til iTQis evalueringsprosess når det gjelder smaking, og å promotere den beste maten og de beste drikkevarene. Vår ekspertise er bygget opp over mange år og vil bidra til at iTQis rykte som uavhengig og profesjonell vil gjenoppstå, sier organisasjonens president Salvador Gallego i en pressemelding.
 
iTQi er verdens ledende uavhengige organisasjon for kokker og sommelierer. Hovedjobben er å dømme, hedre og promotere mat og drikke av aller beste kvalitet.

Produktevalueringen blir gjort av juryer som er sammensatt av anerkjente europeiske kokker, eksperter på drikke og sommelierer, medlemmer av europas 10 mest prestisjefylte kulinariske organisasjoner og foreningen Association de la Sommellerie Internationale, som har flere enn 40.000 medlemmer over hele verden.
 
Promotering
Utmerkelsen The Superior Taste Award, som blir gitt av iTQi, blir brukt av hundrevis av multinasjonale og lokale selskaper i flere enn 60 land. Utmerkelsen blir brukt til å promotere mat- og drikkeprodukter. Utmerkelsen gjør at produsenter og salgsledd blir knyttet opp til kvalitet når det gjelder smak - noe som er viktig for konsumentene.
 
Allerede nå er det mulig å levere produkter til Superior Taste Award 2007.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her