Ruster opp for ti millioner

Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund skal renoveres for ti millioner kroner.
Redaksjonen
22 August 2008 - 09:00

Hotelldelen er allerede staset opp, over nyttår skal to nye utendørssklier stå klare.
 
I flere måneder har arbeidere vært i full sving med å renovere hotellet.
 
1 200 kvadratmeter nye tepper er lagt, rommene er utstyrt med nye senger, tekstiler og møbler. I tillegg har fellesarealene fått en ansiktsløftning.
 
Så godt som nytt
- Hotelldelen er så god som ny,sier Sverre Ødegård, direktør i Badeparken.
 
-  Vi har vært oppe i et budsjett på tre millioner kroner for oppussingen av hotellet. Når vi nå er ferdige framstår det som helt nyrenovert, sier Ødegård til Varden.
 
Nå skal hotellet bruke flere millioner på badeanlegget.
 
Konkurranse
Hele anlegget skal pusses opp. Innendørssklien skal rives, nytt renseanlegg med UV-stråling - til en prislapp på rundt 500 000 - er allerede installert, og det foreligger planer om to nye utendørssklier.
 
- Vi skal bygge et tårn ute med en grunnflate på 42 kvadratmeter som er 15 meter høyt. Fra dette tårnet skal det gå to sklier, en såkalt "speedsklie" på 100 meter og en familiesklie på 50 meter. Budsjettet er på seks millioner. Vi har sendt planene til kommunen og håper det kan stå klart over nyttår.  De nye skliene har vi jobbet med en stund, men vi ser helt klart et behov for å møte konkurransen. I juli hadde vi en nedgang på 5-10 prosent besøkende i forhold til i fjor. Samtidig er dette todelt - utskiftningene skulle vært gjort for lenge siden, sier Ødegård.
 
Bryggeanlegg
Utbyggingsplanene stopper imidlertid ikke der. På sikt planlegges et bryggeanlegg med en serviceavdeling som skal gi gjestene tilgang til sjøen.
 
- Vi ser på mulighetene for å anrette et bryggeanlegg på eiendommen hvor vi for eksempel kan ha utleiebåter som familiene kan bruke til å komme seg ut i skjærgården. Men dette ligger fram i tid. Nå fokuserer vi først og fremst på de nye skliene, sier Ødegård.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her