Rogers fyller 50 år

Rogers fyller 50 år

Utesteder kommer og går. Rogers i Tromsø består.
14 September 2012 - 22:46

Rune Bræck og Bjarne Michalsen er heltent før feiringen av utestedet Rogers første 50 år. Til uka blir det femdagers jubileumsfestival, og eierne garanterer en heidundrende fest når selveste «stayeren» i Tromsøs uteliv er halvveis til hundre, skriver Nordlys.

Et par avbrekk har det vært underveis, men for 50 år siden åpnet familien utestedet som er oppkalt etter Bjarne Michalsens lillebror.

– Den gangen hadde vi fullt kjøkken. Det var hvite duker, og folk kunne ta seg en bedre middag. Etterpå var det orkester og dans, forteller han.

Datidas artister hadde navn som Bjørklunds trio og Kjell Karlsens orkester. De kom gjerne flere ganger i året, og hvert besøk kunne vare i flere måneder.

– Jeg møter folk i dag som forteller at de traff dama på Rogers, sier Bjarne Michalsen.

– ... eller så ble de kvitt henne på Rogers, bemerker Rune Bræck.

I 1969 ble det foreløpig stopp for Rogers etter storbrannen i sentrum. Ved gjenåpningen i 1972 gikk familien for samme konsept. Det ble imidlertid endret i takt med utviklingen.

– Flere gatekjøkken ble etablert, og folk begynte å spise der. Da la vi om, og vi bygde faktisk gatekjøkken inne på Rogers også, forteller Michalsen.

På 70-tallet endret også den musikalske profilen seg. Østeuropeiske orkestre gjorde sitt inntog, og det var ikke før utpå 80-tallet at norske band, som Stage Dolls, kom tilbake.

Økt konkurranse på konsertmarkedet førte til at Rogers satset på DJ og disko, men på 2000 ble det en ny pause da konkurrenten RGH overtok lokalene under navnene Ovenpå og Play.

I 2007 gjenåpnet Rogers med tredje generasjon, Stian Michalsen, i sjefsstolen.

– Vi har vært en familiebedrift med liten administrasjon, og der alle i familien har vært vaktmester, hovmester og dørvakt. Modern jobbet for eksempel døgnet rundt, og vasket hele lokalet hver mandag, forteller Bjarne Michalsen.

– Det har vært noen fantastiske år i bransjen, og det blir det ennå i 50 år til.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Ukens drink

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan

Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her