Rockekokker på Rootsfestivalen

Rootsfestivalen vil løfte seg til nye høyder også på matfronten. Nå er et samarbeid med Hildurs Urtearium i boks.
Redaksjonen
25 Juni 2008 - 15:58

Hildurs Urtearium og Rootsfestivalen i Brønnøysund inngår samarbeid om matservering i festivalteltet. En avtale både Atle Tilrem ved Hildurs Urtearium og festivalsjef Torstein Moe er stolte over.
 
Nå blir pølser byttet ut med røkt kujur og hamburger med fisk. Men nøyaktig hva kokkene fra Hildurs Urtearium skal friste med under festivalen vil de ikke ut med foreløpig.
 
- Vi vil at spesialitetene vi tilbyr skal komme som et sjokk. Vi skal følge profilen vår, men med litt krumspring. I år blir vi rockekokker, smiler Atle Tilrem.
 
Rock og mat
Festivalsjef Torstein Moe er godt fornøyd med samarbeidet som er inngått med Urteariet.
 
- Vi anser mat i høyeste grad for å være kultur, sier han.
 
- Vi ønsker at dette skal være en totalopplevelse og at det skal være en attraksjon at Hildurs kommer til byen. Til Roots 2008 kan det være mange som kommer for matopplevelsen og får med seg musikken, sier Per Martin Orvik som er arrangementsansvarlig.
 
Merkenavn
Arrangørene er veldig takknemlige for at Atle Tilrem og Hildurs Urtearium hadde tid og anledning til å inngå dette samarbeidet.
 
- Vi har ikke tidligere hatt kapasitet til slike oppdrag, men denne gangen har vi sagt ja. Vi synes dette er interessant og kjempeartig. Nå blir det rock`n roll på kjøkkenet i høyeste grad, sier Tilrem til Helgeland Arbeiderblad.
 
Hele tanken bak festivalen er å bruke mest mulig av lokale aktører og lokale varer. I fjor handlet Roots for 700.000 kroner lokalt i tillegg til at festivaldeltakerne legger igjen en god del kroner i løpet av festivalen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her