Rioja får verdens dyreste hotell

Det er hos vinprodusenten Marques de Riscal at verdens dyreste hotell nå bygges - meter for meter. Det er den lille byen Elciego med 900 innbyggere og kun én restaurant som får æren av å huse det fabelaktige hotellet.
Redaksjonen
23 Juni 2004 - 01:00

Bygningen er designet av den amerikanske arkitekten Frank O Gehry. Han sto også bak det fasjonable Guggenheim-museet i Bilbao, et museum der titan er gjennomgangsmaterialet.

Og det er nettopp titan som også i det nye hotellet får spille hovedrollen. Når hotellet står ferdig tidlig neste år vil det bestå av 14 værelser, restaurant, konferansesenter, museum og spa. Takkonstruksjonen skal reflektere stoffet i flamencodanserens kjole, og konstrueres av titan i fargene rødt, gull og sølv.

Marques de Riscal er et av Riojas eldste vinhus og har alltid ligget foran i utviklingen av områdets viner. Allerede fra starten i 1862 har huset blandet inn Cabernet Sauvignon i sine viner mens de aller fleste produsenter i området benytter utelukkende Tempranillo. de er heller ikke redde for rådgivning fra andre produsenter. Direktør for Château Margaux i Bordeaux, Paul Pontallier, besøker Marques de Riscal opptil flere ganger i året og gir råd om produksjonen.

Det nye hotellet er den del av Riscals "Prosjekt 2000", en vekstplan som inkluderer økt vinproduksjon - fra dagens 4,5 millioner flasker, til 5,5 millioner. Hele prosjektet, inkludert produksjonsbygninger og hotell, er kostnadsberegnet til 65 millioner Euro.
- Dette vil bli verdens dyreste hotell, arealmessig sett, påstår Javier Ybáñez, Riscals eksportsjef.

Det er Starwood-gruppen som skal drifte hotellet. De har i dag hånd om hotellkjedene Sheraton og W samt andre luksushoteller.

Ybáñez regner med en massiv vekst i antall besøkende de neste årene.
- I dag har vi omlag 6000 gjester i året. Dersom store cruiseselskaper legger turen innom Rioja, er det ikke unaturlig å anslå at antall besøkende kan bli så høyt som 100.000, mener han.

Hotellets tak skal påbegynnes neste måned, men allerede nå er Ybáñez i gang med å finne kjøkkensjef.
- Selvsagt er det fristende å hyre en kjent kokk, som eksempelvis Ferran Adria på El Bulli i Barcelona. Men; vi ønsker jo aller helst en person fra området - en som kjenner og forstår den lokale mattradisjonen, avslutter Ybáñez.

Kilde: Decanter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her