Produsenten av disse rieslingene er Dopff & Irion som for de fleste er mest kjent for sin gewürztraminer som har en dominerende markedsandel i sin kategori. Dopff & Irion har derfor fått en litt sidrompa status blant vinfrikerne i Norge, og det er urettferdig for huset holder en høy kvalitetsprofil for vinene de lager av så vel kjøpte druer som av druer fra egne vinmarker. Den rimeligste rieslingen selges nå som 99-utgave (varenr. 2996, bestillingsutvalget, kr 111) og tilhører den første kategorien. Frisk stil i retning grønne epler med snev av mineraler, samt tydelig rieslingpreg. Et lett og godt alternativ til aperitiffen, særlig når den får følge av noe å bite i, til enklere skalldyrretter som dampete blåskjell eller rekekomposisjoner. En vellykket standardriesling fra et godt år.Neste trinn på skalaen er Les Murailles 1997 (varenr. 30428, bestillingsutvalget) til kroner 126,50 som er en svært hyggelig pris for en vin på dette kvalitetsnivået. For Les Murailles kommer fra en enkelt vinmark med god beliggenhet i de bratte skråningene rundt byen Riquewihr hvor Dopff & Irion har hatt sete i 300 år. 97 er en stor årgang i alsace, for stor etter manges smak, siden druene var så modne og det høye sukkerinnholdet sørget for både høy alkohol og noe restsødme i den ferdige vinen. Resultatet er dermed sødmefylte viner om ikke rieslingens naturlig høye syrenivå hadde kommet inn og reddet situasjonen. Som her, for Les Murailles er for Les Murailles er svært godt balansert med flott mineral- og rieslingkarakter og et krydderinnslag som gjør vinen til et spennende bekjentskap.Dopff & Irions flaggskip Schoenenburg Grand Cru Riesling i den flotte 96-årgangen som på grunn av syrene har et langt liv foran seg, er et svært godt kjøp med sine 186 kroner (varenr. 13862, bestillingsutvalget). Men denne vinen er ikke tilgjengelig på polet før 1. september, så den må du spare til høstens lekre og smaksrike skalldyrretter, gjerne hummer, eller enda lenger. For selv om den er en nytelse å drikke i dag for de frelste rieslingelskere, er dette ikke vinen du debuterer med. Til det er syrene for markante. Men til mat med en god del fedme blir den en opplevelse. Duften er strålende kompleks med syltete aprikoser, moden mango, honning, smør og kjeks. Smaken er enorm, likeså syrene, og den sitter svært lenge.Schoenenburg regnes som det aller beste jordsmonnet for riesling. Og Dopff & Irions utgave er uten tvil et av Alsaces beste uttrykk, målt i eleganse og delikatesse, for denne druen. Parsellene til Dopff & Irion som teller i alt 8 hektar av totalt 40 for hele grand cru-vinmarken, har perfekt sør-sørøst helning og bader dermed i sol dagen lang. Skråningen er bratt og jordsmonnet er svært sammensatt med ren gips og mergel som sikrer viner med god syre, fylde og mineralskhet. Nødvendige ingredienser for et langt liv.
Riesling ganger 3
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Slik blir torsken festfin
Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.
Les hele sakenEvents
Kommende Kurs
-
Få plasser igjenKURS I Oslo, 04. FebruarSmak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
-
Ledig plassKURS I Oslo, 20. Februar6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
-
Ledig plassKURS I Oslo, 01. MarsGlad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Slik blir torsken festfin
Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen
27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Slik piffer du opp fredagsbiffen
Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.
Les hele saken