Rica Seilet miljømerket

Rica Seilet Hotel i Molde oppfyller verdens strengeste miljøkrav for hoteller.
Redaksjonen
01 Desember 2008 - 14:00

Hotellet er nå er svanemerket.
 
Dermed er hotellet i Molde Rica-kjedens tredje norske hotell som oppfyller kriteriene for å få Svanen på døren.
 
Kravene er de strengeste i verden for hoteller, og de skjerpes kontinuerlig for at bransjen skal bidra stadig mer i den globale klimadugnaden.
 
Det er stiftelsen Miljømerking som kontrollerer at miljømerkede bedrifter oppfyller kriteriene og som utsteder lisensene til å bære miljømerket.
 
Startet i januar
Rica Seilet Hotel startet arbeidet med å oppnå miljømerket allerede i januar.
 
I løpet av 2010 skal samtlige 50 hoteller i kjeden være merket med Svanen.
 
- Svanen kan ikke løse klimaproblemet alene, men merket og kravene bak skal være en hjelp for de mange som kan og vil velge miljøvennlig. Vi ser at dette betyr mye for mange av våre gjester, sier direktør Ragnar Palsson ved Rica Seilet Hotel til boarding.no.
 
Mindre TV
For å oppnå svanemerket har hotellet det siste året fjernet engangsprodukter fra restauranten, skrudd sparefilter inn på badene, skrudd av alle fjernsyn ingen ser på og byttet ut alle lyspærene på hotellet.
 
Hotellet bruker nå mindre vann og færre miljøskadelige kjemikalier. Hotellet har også innført energieffektiv oppvarming og ventilasjon.
 
- Dette har vært en veldig spennende prosess, og arbeidet har inkludert alle de ansatte. Mer kunnskap og økt miljøengasjement er en gevinst i tillegg, sier Palsson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her