Rhône-smaking 25. november - Smak Apéritifs testvinnere

Endelig er det din tur til å selv få smake noen av de aller beste Rhône-vinene som er tilgjengelige i Norge. Apéritif har valgt ut en rekke av toppvinene i høstens store test av nær 100 røde viner fra Rhône-dalen. Vi lover deg en smaking av de sjeldne der
Redaksjonen
10 November 2003 - 15:47

Kanskje har du fundert over hvordan de forskjellige viner i en test egentlig smaker, og ikke minst hva det er som gjør enkelte viner fortjent til betegnelsen "Best i Test". Endelig kan vi nå tilby deg et lite innblikk i hvordan Apéritifs smakere jobber når vintester skal utføres.

Det er Remi Madsen, leder av Apéritifs smakspanel gjennom åtte år, som denne kvelden sammen med deg skal gå igjennom de enkelte vinområdene i Rhône-dalen og fortelle hva som gjør de enkelte vinene til testvinnere, og ikke minst hvorfor de er noen av de mest utmerkete matviner vi kan finne.

Smakingen er nå avholdt

Følgende viner skal smakes:
()
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Utrolig god duft med stor rikdom, masser av mørke bær, kjøttaktig preg, jordsmonn, krydder, eik og røyk.
Smak: Enormt komplekst anslag, meget elegant og harmonisk den store konsentrasjonen til tross, stor fylde og lengde.
Mat: Rike viltretter (etter litt lagring av vinen).
Vurdering: Superb rett og slett. Nydelig å drikke allerede nå men vil utvikle seg i minst ti år til.
 
(÷)
Farge og duft: Mørk rød med blåskjær. Pakket bærduft med animalske toner, jordsmonn, eik og krydder.
Smak: Stort søtlig bæranslag, veldig god konsentrasjon, pen syre, gode tanniner, sitter lenge.
Mat: Allround kjøtt, gjerne krydret.
Vurdering: Veldig dominert av bær i øyeblikket men har masse å gå på. Minst fem år til.
 
(÷)
Farge og duft: Mørk rød med blåskjær. Elegant duft av røde og mørke skogsbær, jordsmonn, pepper og fatkrydder samt lær.
Smak: Stor saftig smak med flott bærkarakter og meget god syrestruktur og balanserte tanniner, god lengde, krydret finish.
Mat: Lam.
Vurdering: Nesten perfekt syrah! Drikk nå eller lagre i minst tre år.
 
()
Farge og duft: Tett mørk rød. Kompakt rik duft med masse bær, skogbunn, krydder, lær, sedertre og eik.
Smak: Stor mektig og rik smak men nydelig balansert, fyldig og stoffrik, meget god lengde, en del eik i finishen.
Mat: Sammensatte og rike kjøttretter.
Vurdering: Topp vin som tåler å ligge i minst seks år.
 
()
Farge og duft: Mørk rød. Flott duft med masse bær, jordsmonn, fatkrydder og animalskhet.
Smak: Følger duften meget godt, stor saftighet og fylde, fortsatt veldig ung, en del eikepreg i slutten, sitter veldig lenge.
Mat: Allround rødt kjøtt.
Vurdering: Helt topp. En vin som har alt. Drikk nå eller la ligge i inntil sju år.
 
(÷)
Farge og duft: Mørk rød. Flott rik duft av røde og mørke bær, kjernefrukt, julekrydder, animalskhet og fat.
Smak: Følger duften, meget godt balansert, stor fruktighet, fine tanniner, sitter veldig godt og lenge.
Mat: God viltvin.
Vurdering: Drikk nå eller innen fire år.
 
()
Farge og duft: Tett mørk rød. Meget stoffrik duft med røde og mørke skogsbær, animalske/bondske aromaer, sedertre, tobakk og fat.
Smak: Følger duften veldig godt, stor fylde, meget godt balansert hva syre og tanniner angår, lang lang ettersmak.
Mat: Rike retter med rødt kjøtt, spesielt vilt.
Vurdering: Drikk innen fem år.
 
(÷)
Farge og duft: Tett mørk rød. Stor kraftig duft av røde og mørke skogsbær, fuktig skogbunn, lær og fat.
Smak: Flott saftig anslag, balansert med god fylde, sitter meget godt og lenge.
Mat: Vilt.
Vurdering: Drikk nå eller innen fem år.
 
()
Farge og duft: Dyp mørk rød med blå kant. God duft av mørke skogsbær, skog, høstrøyk, kjøtt og plommer.
Smak: Fin saftig smak, balansert, middels fylde, gode tanniner, sitter godt.
Mat: Grillet kjøtt.
Vurdering: Drikk nå eller innen tre år.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 25. november 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 251103. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 20.11.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 2298 86 00 eller send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
+
Tester

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert

Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Dagens rett

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus

Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Tango er en klassisk drink som danser i munnen
Ukens drink

Tango er en klassisk drink som danser i munnen

Det oser av lidenskap i dansen som denne drinken henter sitt navn fra - Tango. Men drinken er altså ikke argentinsk selv om noen hevder det.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
+
Tester

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert

Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Dagens rett

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus

Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her