Rettssak for KJS

Restaurantgruppen KJS fikk i vår beskjed om at de ville bli kastet ut fra sine lokaler. Nå går det mot rettssak.
Redaksjonen
06 August 2008 - 09:00

- Det fremsettes meget alvorlige påstander om oss, og vi føler oss sjikanert av huseier med dennes påstander og opptreden, sier daglig leder Kåre Bottolfsen i KJS Servering.

Nekter å betale
Huseieren mente KJS hadde begått et vesentlig brudd på leiekontrakten. Dette gjaldt i hovedsak dårlig brannsikkerhet, men også manglende vedlikehold og påstått ulovlig fremleie av Peppes-lokalet.

KJS og huseieren er nå blitt enige om en avtale rundt håndtering av brannsikkerheten. Huseieren har derfor lovet å trekke utkastelseskravet mot restaurantgruppen, men partene er langt fra enige om alt.
 
Og nå ender det hele i retten.
 
Dobbel pris
Husleien ble nemlig skrudd opp til mer enn det dobbelte av fjorårets nivå.
 
Huseieren mener den nye summen er markedspris, og han kan etter avtalen justere prisen til markedsleie hvert femte år.
 
Bottolfsen og KJS mener nivået er altfor høyt, og har kun betalt inn gammel leie som er justert for vanlig prisøkning.
 
- Ifølge leieavtalen skal uenigheter avgjøres av en voldgiftsrett. Inntil det foreligger en slik avklaring, forholder vi oss til avtalen, sier Bottolfsen til Bt.no.
 
Mot dobbel voldgift
Etter at forhandlingene mellom partene brøt sammen for om lag en måned siden, har partene forberedt seg på at en voldgiftsrett skal avgjøre tvisten om leieprisen. Voldgift er en privat rettergang hvor partene selv oppnevner dommerne.
 
I tillegg krangler partene om varigheten på leiekontrakten.
 
Mens KJS mener de har en kontrakt til 2013, mener huseier at den går ut allerede i april 2012. Ettersom vintermånedene er et tapsprosjekt på Zachariasbryggen, vil KJS' pengekran dermed i praksis stoppe opp høsten 2011.
 
Uvennlig
- Huseieren er så uvennlig og lite gunstig for leietaker som det er mulig å bli. Han har også prestert å fjerne alle våre logoer på bygget som har stått i mange år, sier KJS-sjef Bottolfsen.
 
- For oss fremstår det som om huseieren har kjøpt bygget altfor dyrt uten å ha kontroll over det, sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her