Resultater NM i østersåpning 2010

Det ble en nervepirrende og fartsfylt konkurranse i det landets fremste kokker kjempet om seieren i Norges tøffeste konkurranse.
Redaksjonen
07 Juni 2010 - 14:48

Søndag 6. juni gikk årets NM i østersåpning av stabelen foran tusenvis av tilskuere på Aker Brygge.
 
Det ble en sterk konkurranse med høy fart og skarpe kniver i det deltakerne skulle åpne norske flatøsters på kortest mulig tid og penest mulig.
 
 
Seier til Geilo
Det var den svenske kjøkkensjefen fra Dr Holms Hotell på Geilo, Peter Sandqvist som til slutt gikk av med seieren foran freelanceren Heini Petersen og Xiang Xu fra Restauranthuset Operaen.
 
Maria Petersen stod for konkurransens store overraskelse i det hun gikk hen og vant prisen for beste presentasjon, mens Xiang Xu hadde beste tid.
 
Vi gratulerer Peter Sandqvist med årets mesterskapstittel!
 
Resultatliste NM i østersåpning, Oslo 6. juni 2010:
 
Finale (30 østers):

Nr

Navn

Arbeidssted

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Peter Sandqvist

Dr Holms Hotel, Geilo

2:26

24

24

2:26

2.

Heini Petersen

Freelance

2:42

28

22

2:48

3.

Xiang Xu

Restauranthuset Operaen

2:28

112

10

4:10

4.

Maria Petersen

Freelance

4:18

58

0

5:16

Innledende runder (20 østers):

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Heini Petersen

Freelance

2:01

36

16

2:21

2.

Peter Sandqvist

Dr Holms Hotel, Geilo

1:54

48

15

2:27

3.

Xiang Xu

Restauranthuset Operaen

1:48

64

5

2:47

4.

Maria Petersen

Freelance

2:48

20

17

2:51

5.

Gorm Nørum

Café Skansen

2:30

48

12

3:06

6.

Kristian B Rønnestad

Restaurant Oscarsgate

2:42

40

5

3:17

7.

André Schneider

Grace

2:20

68

0

3:28

8.

Øyvind Novak

Grefsenkollen Restaurant

3:25

52

12

4:05

9.

Stine Høgset

Brasserie France

2:46

80

0

4:06

10.

Anders Erlandsson

Cru Vin & Kjøkken

3:29

60

6

4:23

11.

Harald Berger

Kulinarisk Akademi

2:34

120

0

4:34

12.

Prashi Kapoor

Restauranthuset Operaen

3:17

88

0

4:45

13.

Kristian Lien

Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger

2:57

132

0

5:09

14.

Alexander Bremer

Solsiden, Mats og Martin

2:26

172

0

5:18

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her