Weekenden som vies 100 prosent til god vin og mat starter allerede på toget fra Oslo S fredag ettermiddag med vinsmaking og et lett måltid Flere vinsmakinger og mer mat blir det etter innsjekking på hotellet. Lørdag er det på'n igjen med temaer som Champagne, Alsace, Australia, endrueviner, gjenomgang av årets 10 beste vinkjøp og ikke å forglemme mat og vin i harmoni. Under måltidene bør du imidlertid ikke spytte (vinen), for da drar hotelldirektøren Jan Bruse Andersen frem noen av vinkjellerens godbiter. Den inneholder for øvrig 20.000 flasker og mottok i 1996 utmerkelsen Norges Beste Vinkart i konkurransen med samme navn i regi av Baron Philippe Mouton-Rothschild, VinCompagniet, Den Norske Vinkelnerforening og Apéritif. Også det amerikanske tidsskriftet Wine Spectator har gitt hotellets vintilbud Award of Excellence i 1997. Søndag er det avreise med tog kl 11.35 eller 16.48 avhengig av om du ønsker å tilbringe dagen i Voss' utmerkede skiløyper eller ei. Prisen er kr 4.850 pr person i dobbeltrom og da er togturen tur/retur Oslo-Voss inkludert i tillegg til alt det ovennevnte. Tillegg for enkeltrom er kr 100 pr døgn. Hotellet tilbyr skikort og leie av skiutstyr til en meget fordelaktig pris. Weekenden bestilles hos Voss Næringsforum på telefon 56 52 08 00, faks 56 52 08 01 eller e-mail vossn@online.no. Aase E. Jacobsen 12.12.98
Reis til vinopplevelse på Vossevangen
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.
Les hele sakenVart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
Les hele saken